Domáce gnocchi s kuracím mäsom
- 250 g kuracích pŕs
- 1,5 kg zemiakov upečených v šupke
- 300 g hladkej múky
- 2 vajcia
- morská soľ v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 200 g cherry paradajok
- 4 strúčiky cesnaku
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 hrsť zelených olív bez kôstok Baresa
- 100 ml suchého bieleho vína
- 1 konzerva krájaných lúpaných paradajok Freshona
- 1 lyžička trstinového cukru Belbake
- štipka sušeného oregana Mikado
- 100 g masla Pilos
- 1 hrsť čerstvej rukoly
- syr grana padano Lovilio na posypanie
Potrebujeme
- lis na zemiaky alebo jemné strúhadlo
- sitko
Postup
Domáce gnocchi
Upečené zemiaky necháme trochu vychladnúť. Potom ich prerežeme na polovicu a lyžicou vyberieme vnútro, ktoré prepasírujeme. Pridáme k nim múku, celé vajcia a štipku soli. Na doske vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozdelíme na približne rovnako veľké časti. Z každej časti vytvarujeme rukami valček hrubý približne 2 cm. Z valčekov krájame gnocchi (dlhé asi 3 cm). Varíme ich vo vriacej osolenej vode približne 4 – 5 minút.
Gnocchi s kuracím mäsom
Umyté a osušené kuracie prsia nakrájame na malé kúsky. Orestujeme ich na panvici na troche olivového oleja. Pridáme cherry paradajky nakrájané na polovice a chvíľu spolu restujeme. Potom pridáme cesnak nasekaný nadrobno, ochutíme soľou a čiernym korením. Restujeme, kým paradajky trochu nezmäknú a mäso nezíska zlatistú farbu. Pridáme olivy a podlejeme bielym vínom, ktoré necháme odpariť. Potom pridáme paradajky z konzervy, trstinový cukor a oregano. Povaríme 5 - 7 minút, aby omáčka trochu zhustla. Na záver pridáme maslo a scedené gnocchi. Zľahka premiešame a stiahneme z ohňa.
Servírovanie
Domáce gnocchi servírujeme v hlbokom tanieri spolu s umytou a osušenou rukolou a hoblinkami syra grana padano.