2
46
Domáce gnocchi s kuracím mäsom

Domáce gnocchi s kuracím mäsom

1 h 20 m
4 porcie
  • 250 g kuracích pŕs
  • 1,5 kg zemiakov upečených v šupke
  • 300 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 200 g cherry paradajok
  • 4 strúčiky cesnaku
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 hrsť zelených olív bez kôstok Baresa
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 1 konzerva krájaných lúpaných paradajok Freshona
  • 1 lyžička trstinového cukru Belbake
  • štipka sušeného oregana Mikado
  • 100 g masla Pilos
  • 1 hrsť čerstvej rukoly
  • syr grana padano Lovilio na posypanie

Potrebujeme

  • lis na zemiaky alebo jemné strúhadlo 
  • sitko

Postup

Domáce gnocchi

Upečené zemiaky necháme trochu vychladnúť. Potom ich prerežeme na polovicu a lyžicou vyberieme vnútro, ktoré prepasírujeme. Pridáme k nim múku, celé vajcia a štipku soli. Na doske vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozdelíme na približne rovnako veľké časti. Z každej časti vytvarujeme rukami valček hrubý približne 2 cm. Z valčekov krájame gnocchi (dlhé asi 3 cm). Varíme ich vo vriacej osolenej vode približne 4 – 5 minút.

Gnocchi s kuracím mäsom

Umyté a osušené kuracie prsia nakrájame na malé kúsky. Orestujeme ich na panvici na troche olivového oleja. Pridáme cherry paradajky nakrájané na polovice a chvíľu spolu restujeme. Potom pridáme cesnak nasekaný nadrobno, ochutíme soľou a čiernym korením. Restujeme, kým paradajky trochu nezmäknú a mäso nezíska zlatistú farbu. Pridáme olivy a podlejeme bielym vínom, ktoré necháme odpariť. Potom pridáme paradajky z konzervy, trstinový cukor a oregano. Povaríme 5 - 7 minút, aby omáčka trochu zhustla. Na záver pridáme maslo a scedené gnocchi. Zľahka premiešame a stiahneme z ohňa.

Servírovanie

Domáce gnocchi servírujeme v hlbokom tanieri spolu s umytou a osušenou rukolou a hoblinkami syra grana padano.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    21. november 2017, 19:24

    Na akých stupňoch sa zemiaky prosím pečú a ako dlho? Doteraz som sa stretla len s varenými, ale tieto ma veľmi zaujali. Ďakujem pekne za odpoveď

    Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      27. november 2017, 09:54

      Dobrý deň Mimi, sme radi, že sa Vám recept páči. Zemiaky pečete pri teplote približne 200 - 220 °C domäkka. Keďže každá rúra pečie inak, presný čas pečenia je veľmi ťažké stanoviť. Veľa úspechov pri varení a pečení želá Tím kuchynalidla.sk.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    03. marec 2017, 18:49

    Mňaaaaam :P Vyzerá to perfektne

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať