Špenátové knedličky so syrovou omáčkou a reďkovkami
- 300 g uvarených zemiakov
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 200 g blanšírovaného mladého špenátu
- 1 malá cibuľa
- 2 lyžice masla Pilos
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 vajce
- 100 g hrubej múky Belbake + na podsýpanie
- 100 ml bieleho suchého vína
- 100 ml zeleninového vývaru
- 150 g syra s modrou plesňou Rival Pilos
- 2 hrsti reďkoviek
POSTUP
POTREBUJEME
- papierové utierky
- strúhadlo alebo lis na zemiaky
- ručný mixér
Zemiaky v šupke uvaríme vo vriacej osolenej vode a ošúpeme. Špenát oblanšírujeme – krátko povaríme vo vriacej osolenej vode. Necháme ho odkvapkať, vyžmýkame a nakrájame. Najemno nakrájanú cibuľu orestujeme na lyžici masla. Pridáme špenát, soľ a korenie. Z panvice preložíme na papierovú utierku a necháme odkvapkať. Vychladnuté zemiaky prepasírujeme, osolíme, pridáme vajce a zamiešame. Posypeme múkou a vypracujeme cesto. Z hotového cesta vyvaľkáme bochník, z ktorého tvarujeme knedličky a plníme špenátovou zmesou. Knedličky varíme vo vriacej osolenej vode podľa veľkosti 8 – 10 minút. Biele víno nalejeme do hrnca a prevaríme na polovičný objem. Pridáme vývar a opäť prevaríme na polovicu. Ochutíme nastrúhaným alebo nalámaným syrom, necháme asi 5 minút prevariť a rozmixujeme.
Servírovanie
Celý pokrm podávame v hlbokom tanieri s na masle podusenými, osolenými a okorenenými reďkovkami.