Kuracie soté so zeleninou a ryžou
Suroviny
- 2 lyžice repkového oleja Vita D’or
- 1 šalotka
- 2 kuracie prsia
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ½ lyžičky karí korenia
- 2 lyžice sójovej omáčky Kania
- 1 žltá paprika
- 1 červená paprika
- ⅓ póru
- 300 ml zeleninového vývaru
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 100 ml vody
- 250 g dlhozrnnej ryže Golden Sun
Potrebujeme
hlbšiu panvicu
POSTUP
Na rozpálenom repkovom oleji orestujeme nakrájanú šalotku, pridáme kuracie prsia nakrájané na menšie kúsky, 2 nakrájané strúčiky cesnaku, karí korenie, sójovú omáčku, na pásiky nakrájanú žltú papriku a červenú papriku, pór a všetko zalejeme vývarom.
Premiešame a prikryté varíme cca 15 minút. Medzitým v miske rozmiešame kukuričný škrob s vodou, ktorý zamiešame do mäsa so zeleninou a varíme ďalších 5 minút. Soté podávame s ryžou.