Jahodové guľky z tvarohového cesta
Suroviny
- 500 g roztierateľného tvarohu Pilos
- 1 vajce
- 125 g polohrubej múky Belbake
- 125 g hladkej múky Belbake
- 20 čerstvých jahôd
- soľ Kania
- 100 g mletých orechov Alesto
- 2 lyžice práškového cukru Belbake
- 100 g masla Pilos
Potrebujeme
- valček, mlynček na orechy alebo mixér
POSTUP
V miske najskôr zmiešame tvaroh s vajíčkom. Potom pridáme obe múky a vypracujeme cesto.
Tip: Ak je cesto lepivé, prisypeme múku.
Rozvaľkáme ho na plát hrubý asi 2 cm, z ktorého vykrajujeme kolieska. Do každého kolieska cesta zabalíme jahodu a vyformujeme guľôčku. Hotové guľky ešte zľahka obalíme v múke a odložíme na tácku.
Varíme vo vriacej osolenej vode približne 8 minút, kým vyplávajú na hladinu.
Servírovanie
Jahodové gule servírujeme posypané mletými orechmi s cukrom a poliate roztopeným maslom.