26
78
Lávový koláčik

Lávový koláčik

40 min
4 porcie

Cesto

  • 200 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 100 g kryštálového cukru Castello
  • 80 g zmäknutého masla
  • 2 vajíčka
  • 2 lyžice hladkej múky Castello
  • 1 lyžica kakaa Castello

Na ozdobenie

  • 150 g mrazených malín
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžičky zemiakového škrobu Castello
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Potrebujeme

  • metličku na miešanie
  • keramické misky s priemerom 4 - 6 cm
  • sitko
  • šľahací mixér
  • cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou
  • špajdľu

Cesto

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu spolu s kryštálovým cukrom a maslom. Do vychladnutej zmesi postupne po jednom ručne vmiešame vajíčka (vajíčka musia mať izbovú teplotu). Na záver primiešame preosiatu múku a kakao. Dno aj boky keramických misiek vytrieme maslom a vysypeme múkou. Takto pripravené misky naplníme cestom do 2/3. Uložíme ich na plech a pečieme pri teplote 180 °C asi 12-15 minút. Po dopečení majú byť okraje pevné a stred trochu trasľavý. Hneď po dopečení opatrne oddelíme kraje a koláčik vyklopíme na tanier, na ktorom ho budeme servírovať.

Horúce maliny

Do kastróla dáme rozvariť maliny s trstinovým cukrom. Trocha malín prepasírujeme cez sitko do misky, aby vznikla malinová omáčka – coulis. Do horúcej omáčky pridáme škrob rozmiešaný v troche vody, dôkladne premiešame a necháme vychladnúť. Ostatné horúce maliny si odložíme na ozdobenie.

Servírovanie

Pred podávaním dozdobíme lávový koláčik malinovou omáčkou, horúcimi malinami a vyšľahanou šľahačkou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    14. február 2022, 15:58

    Podľa tohto receptu ho už nikdy nebudem robiť. Cesto bolo husté, nezdvihlo sa. Recept určite nie je dobrý. V ostatných receptoch je viac masla aj vajec a menej múky , žiadne kakao.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    05. apríl 2021, 21:26

    Takisto sa recept nevydaril. Len to buble, akoby tam bolo vela masla. Robila som to dvakrat,skoda surovin. Zeby to naozaj bolo tymi vajickami,ktore neboli izbovej teploty?

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      16. december 2021, 11:02

      Jednoznacne, mne sa ani ine kolaciky s kremom nevydarili, ked som nemala odlezane vajicka.

      Odpovedať
  • B
    Barča
    19. február 2021, 13:33

    Jednoduchý a skvelý 😉

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      25. február 2021, 09:16

      Dobrý deň Barča, sme veľmi radi, že Vám koláčik chutil! Prajeme pekný deň. :-)

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    06. február 2021, 22:57

    Koláčik je výborný..👍👍👍

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      12. február 2021, 09:48

      Dobrý deň, teší nás, že Vám chutilo! :-)

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    26. január 2021, 16:07

    Neviem komu sa tento koláč nemôže podariť. Robím ho podľa tohoto receptu už asi dva roky a vždy sa vydaril. Takže skúšajte ďalej to čo je zle,určite nieje recept

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať