20
43
Lávový koláčik

Lávový koláčik

40 min
4 porcie

Cesto

  • 200 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 100 g kryštálového cukru Castello
  • 80 g zmäknutého masla
  • 2 vajíčka
  • 2 lyžice hladkej múky Castello
  • 1 lyžica kakaa Castello

Na ozdobenie

  • 150 g mrazených malín
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžičky zemiakového škrobu Castello
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Potrebujeme

  • metličku na miešanie
  • keramické misky s priemerom 4 - 6 cm
  • sitko
  • šľahací mixér
  • cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou
  • špajdľu

Cesto

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu spolu s kryštálovým cukrom a maslom. Do vychladnutej zmesi postupne po jednom ručne vmiešame vajíčka (vajíčka musia mať izbovú teplotu). Na záver primiešame preosiatu múku a kakao. Dno aj boky keramických misiek vytrieme maslom a vysypeme múkou. Takto pripravené misky naplníme cestom do 2/3. Uložíme ich na plech a pečieme pri teplote 180 °C asi 12-15 minút. Po dopečení majú byť okraje pevné a stred trochu trasľavý. Hneď po dopečení opatrne oddelíme kraje a koláčik vyklopíme na tanier, na ktorom ho budeme servírovať.

Horúce maliny

Do kastróla dáme rozvariť maliny s trstinovým cukrom. Trocha malín prepasírujeme cez sitko do misky, aby vznikla malinová omáčka – coulis. Do horúcej omáčky pridáme škrob rozmiešaný v troche vody, dôkladne premiešame a necháme vychladnúť. Ostatné horúce maliny si odložíme na ozdobenie.

Servírovanie

Pred podávaním dozdobíme lávový koláčik malinovou omáčkou, horúcimi malinami a vyšľahanou šľahačkou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    05. október 2020, 18:01

    Strašné! Neodporúčam, škoda ingrediencií

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      16. november 2020, 15:57

      Ako to? Nam sa vydaril skvely receptik. Urcite spravime aj na buduce. Mna!

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. január 2019, 19:46

    Ten isty problem :( buble to ale nic sa nedeje, dajak sa to nespojilo. Mozno som prilis nechala vyhladnut cokoladu, alebo prave opacne, este bolo kus teple. Skusala som nastavit ruru najprv na vzduch potom len na horne-dolne pecenie, ten isty vysledok :/ teda ziadny

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      14. február 2019, 04:31

      Musíš na ten koláčik zabublať aj ty aby sa testo spojilo. Len opatrne, aby si na neho nekričala, to by sa ti potom zgrclo..jemnúčko zabublať stačí, blúú, blúú...a máš v trúbe hašiš ako ja 😎

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    31. december 2018, 23:39

    Lavovy kolacik podla tohotobreceptu som robila 2 x....minula som teda 2 x viac surovin.....ani raz sa mi nedaril!!!!! Tento recept nie je ok.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    15. november 2018, 18:35

    Najlepší recept na lávový koláčik... mňam.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. február 2017, 13:37

    Ja som si zo zlatého klasu urobil puding a pridal tam rozpučené banány. Namiesto malín tak mám banány :)

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info