Lokše plnené grilovanou krkovičkou a kyslou kapustou
Suroviny
- 1 kg bravčovej krkovičky bez kosti
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- 15 g grilovacieho korenia Kania
- 100 g syru cheddar Valley Spire
- 100 g ľadového šalátu
- 1 hrsť čerstvých byliniek
Lokše
- 300 g varených zemiakov
- 1 vajce
- soľ Kania
- 100 g hrubej múky Belbake
- bravčová masť Pikok
Servírovanie
- 500 g kyslej kapusty Chef Select
- 200 g čili majonézy
- 20 g vyprážanej cibuľky
Potrebujeme
gril, strunový krájač na zemiaky, liatinovú panvicu
POSTUP
Plátky krkovičky osolíme, ochutíme grilovacím korením a v horúcej časti grilu grilujeme 4 – 5 minút z každej strany. Následne mäso premiestnime do chladnejšej časti grilu a pomaly dopekáme domäkka asi 20 minút. Kým sa mäso griluje, syr nastrúhame nahrubo, ľadový šalát nakrájame na rezančeky a bylinky zľahka natrháme.
Lokše
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Studené ošúpeme, prekrojíme ich pomocou strunového krájača na zemiaky a zmiešame s vajcom, soľou a múkou. Pripravíme cesto, ktoré spracujeme na 4 mm tenké placky. Lokše vždy opekáme nasucho a potierame maslom alebo masťou až po upečení.
Keď je krkovička takmer hotová, vložíme na rošt liatinovú panvicu. V nej rozpustíme masť a opečieme na nej lokše.
Placku posypeme strúhaným syrom, gril uzavrieme a syr necháme rozpustiť. Hotovú krkovičku nakrájame na menšie plátky.
Servírovanie
Lokšu naplníme porciou kyslej kapusty, grilovanou krkovičkou, ľadovým šalátom, čili majonézou a vyprážanou cibuľkou. Lokšu zabalíme, ozdobíme trochou majonézy, vyprážanou cibuľkou, sezónnymi bylinkami a podávame.