0
12
Losos s omáčkou na toskánsky spôsob

Losos s omáčkou na toskánsky spôsob

45 min
2 porcie

Kúsok Talianska u vás doma. Doprajte si lahodný recept na lososa s omáčkou na toskánsky spôsob. Inšpirujte sa postupom od Marcela, ktorému s prípravou tentokrát pomáhal aj známy bloger Milan Bez Mapy.  

Suroviny

  • 300 g filety z lososa
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 hrsť sušených paradajok Italiamo
  • 1 hrsť zelených olív bez kôstky Baresa
  • 1 hrsť čerstvého tymianu
  • 1 lyžica masla Pilos
  • 50 ml bieleho suchého vína
  • 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 1 hrsť parmezánu Lovilio
  • 1 hrsť mladého špenátu
  • 1 hrsť čerstvej bazalky
  • šťava z ½ citróna
  • 1 bageta

Potrebujeme

  • strúhadlo

POSTUP

Šupiny na filete z lososa odstránime a nakrájame na plátky. Rybu na koži osolíme, okoreníme a dáme na panvicu s rozpáleným olejom opekať. Prihodíme cesnak nakrájaný na plátky, sušené paradajky na menšie kúsky, olivy na polovice, hrsť tymianu a opekáme dozlatista. Pridáme maslo, a keď sa maslo rozpustí prilejeme víno. Varíme, kým sa z vína odparí alkohol. Prilejeme smotanu, prisypeme najemno nastrúhaný parmezán, špenát aj nakrájanú bazalku. Okoreníme a pokvapkáme šťavou z citróna.

Bagetu opečieme z oboch strán dochrumkava.

Servírovanie

Lososa s omáčkou na toskánsky spôsob podávame s opečenou bagetou a ozdobíme lístkami bazalky.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať