Losos s omáčkou na toskánsky spôsob
Kúsok Talianska u vás doma. Doprajte si lahodný recept na lososa s omáčkou na toskánsky spôsob. Inšpirujte sa postupom od Marcela, ktorému s prípravou tentokrát pomáhal aj známy bloger Milan Bez Mapy.
Suroviny
- 300 g filety z lososa
 - soľ Kania
 - čierne mleté korenie Kania
 - olivový olej Primadonna
 - 4 strúčiky cesnaku
 - 1 hrsť sušených paradajok Italiamo
 - 1 hrsť zelených olív bez kôstky Baresa
 - 1 hrsť čerstvého tymianu
 - 1 lyžica masla Pilos
 - 50 ml bieleho suchého vína
 - 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
 - 1 hrsť parmezánu Lovilio
 - 1 hrsť mladého špenátu
 - 1 hrsť čerstvej bazalky
 - šťava z ½ citróna
 - 1 bageta
 
Potrebujeme
- strúhadlo
 
POSTUP
Šupiny na filete z lososa odstránime a nakrájame na plátky. Rybu na koži osolíme, okoreníme a dáme na panvicu s rozpáleným olejom opekať. Prihodíme cesnak nakrájaný na plátky, sušené paradajky na menšie kúsky, olivy na polovice, hrsť tymianu a opekáme dozlatista. Pridáme maslo, a keď sa maslo rozpustí prilejeme víno. Varíme, kým sa z vína odparí alkohol. Prilejeme smotanu, prisypeme najemno nastrúhaný parmezán, špenát aj nakrájanú bazalku. Okoreníme a pokvapkáme šťavou z citróna.
Bagetu opečieme z oboch strán dochrumkava.
Servírovanie
Lososa s omáčkou na toskánsky spôsob podávame s opečenou bagetou a ozdobíme lístkami bazalky.
                





 Marcel Ihnačák