Lososový šalát
Jogurtový dresing
- 250 ml bieleho jogurtu Pilos
- 1 lyžica medu Maribel
- 1 lyžička plnotučnej horčice Mikado
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 hrsť nasekanej čerstvej pažítky
Šalát
- 300 g lososa
- 1 hrsť para orechov Alesto
- 1 zväzok reďkovky
- 1 červená cibuľa
- 200 g červených a žltých datľových paradajok
- 2 – 3 mladé mrkvy
- 1 kaleráb
- 125 g poľníčka
- olivový olej Primadonna
POSTUP
POTREBUJEME
- sušičku na šalát
- panvicu
Jogurtový dresing
Všetky suroviny na dresing spolu zmiešame v miske a necháme odstáť v chladničke, kým pripravíme šalát.
Šalát
Z umytého a osušeného lososa odstránime kožu a nakrájame ho na kocky. Ochutíme ich soľou, korením a opečieme na panvici rozohriatym olivovým olejom do zlatohneda.
Para orechy opekáme bez použitia tuku na druhej panvici, kým začnú voňať.
Zeleninu umyjeme a očistíme. Všetky druhy (okrem poľníčka) nakrájame. Nakrájanú zeleninu preložíme do väčšej misky, pridáme k nej lístky poľníčka a nasekané para orechy.
Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Šalát zľahka premiešame.
Servírovanie
Šalát servírujeme v miskách alebo na tanieroch. Na vrch poukladáme opečené kúsky lososa a prelejeme dresingom.