Soba rezance s pečeným lososom
- 8 filiet z lososa
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- 50 g bieleho sezamu Vitasia
- 50 g čierneho sezamu Vitasia
- 100 ml kokosového oleja Vita d´Or
- 300 g soba rezancov Vitasia
- 100 g papriky (mix červenej, zelenej a žltej)
- 100 g mrkvy
- 2 lyžice nasekaného zázvoru
- chilli korenie Vitasia
- 4 lyžice sójovej omáčky Vitasia
- 100 g červenej cibule
- 4 lyžice restovaných solených arašidov
- 1 lahôdková cibuľka
POSTUP
POTREBUJEME
- wok panvica
- sitko
Lososa zbavíme kože, osolíme, okoreníme a obalíme v zmiešanom bielom a čiernom sezame. Potom filety opečieme z obidvoch strán v rozohriatej panvici s kokosovým olejom. Dávame pozor, sezamové semienka sa môžu rýchlo spáliť. Losos môže zostať mierne nedopečený. Soba rezance uvaríme podľa návodu na obale vo vriacej osolenej vode a scedíme. Papriku a mrkvu nakrájame na pásiky, zázvor najemno. Orestujeme na kokosovom oleji. Pridáme chilli korenie podľa chuti, sójovú omáčku, červenú cibuľu nakrájanú na rezance a scedené soba rezance. Dochutíme podľa chuti.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu soba rezancov so zeleninou. Na vrch položíme opečeného lososa. Dozdobíme praženými arašidmi a na plátky nakrájanou lahôdkovou cibuľkou.