Maccheroni s bolognese omáčkou z kuracieho mäsa
Suroviny
- 2 mrkvy
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 stonky stonkového zeleru
- olivový olej Italiamo
- čerstvý alebo sušený rozmarín Kania
- čerstvý alebo sušený tymian
- 500 – 600 g vykostených kuracích stehien bez kože
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 200 ml bieleho suchého vína
- 700 g paradajkovej omáčky s bazalkou Italiamo
- 600 g cestovín maccheroni Italiamo
- 1 hrsť hoblín parmezánu Parmigiano Reggiano Italiamo
- čerstvá bazalka
Potrebujeme
- mixér
POSTUP
Mrkvy, cibule, cesnak a stonky zeleru rozmixujeme alebo nasekáme na drobné kúsky. Zeleninovú zmes vložíme do kastróla s rozohriatym olejom a dusíme. Ochutíme nasekanými lístkami rozmarínu a tymianom.
Po asi 5 minútach pridáme kuracie stehná, osolíme a okoreníme. Keď sa mäso zatiahne, prilejeme víno a paradajkovú omáčku. Prilejeme ešte trocha vody (môžeme ňou vypláchnuť fľašu od omáčky) a varíme cca hodinu. Keď mäso zmäkne, natrháme ho a ešte pár minút povaríme.
Maccheroni uvaríme podľa návodu na obale, primiešame k omáčke a ešte krátko prehrejeme.
Servírovanie
Maccheroni s bolognese omáčkou servírujeme posypané hoblinami parmezánu a dozdobené lístkami bazalky.