0
4
Maccheroni s bolognese omáčkou z kuracieho mäsa

Maccheroni s bolognese omáčkou z kuracieho mäsa

2 h 0 m
5 porcií

Suroviny

  • 2 mrkvy
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 stonky stonkového zeleru
  • olivový olej Italiamo
  • čerstvý alebo sušený rozmarín Kania
  • čerstvý alebo sušený tymian
  • 500 – 600 g vykostených kuracích stehien bez kože
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 200 ml bieleho suchého vína
  • 700 g paradajkovej omáčky s bazalkou Italiamo
  • 600 g cestovín maccheroni Italiamo
  • 1 hrsť hoblín parmezánu Parmigiano Reggiano Italiamo
  • čerstvá bazalka

Potrebujeme

  • mixér

POSTUP

Mrkvy, cibule, cesnak a stonky zeleru rozmixujeme alebo nasekáme na drobné kúsky. Zeleninovú zmes vložíme do kastróla s rozohriatym olejom a dusíme. Ochutíme nasekanými lístkami rozmarínu a tymianom.

Po asi 5 minútach pridáme kuracie stehná, osolíme a okoreníme. Keď sa mäso zatiahne, prilejeme víno a paradajkovú omáčku. Prilejeme ešte trocha vody (môžeme ňou vypláchnuť fľašu od omáčky) a varíme cca hodinu. Keď mäso zmäkne, natrháme ho a ešte pár minút povaríme.

Maccheroni uvaríme podľa návodu na obale, primiešame k omáčke a ešte krátko prehrejeme.

Servírovanie

Maccheroni s bolognese omáčkou servírujeme posypané hoblinami parmezánu a dozdobené lístkami bazalky.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať