Losos so šalátom Tabbouleh
- 4 filety z lososa
- 200 g petržlenovej vňate
- čerstvá mäta
- 2 lahôdkové cibuľky
- 1 červená cibuľa
- 2 paradajky
- 50 g bulguru
- šťava z 1 citróna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- extra panenský olivový olej Primadonna
- štipka mletej škorice Mikado
Postup
Potrebujeme
- panvica s pokrievkou
- okrúhla forma na dezerty
Šalát Tabbouleh
Umytú a osušenú petržlenovú vňať a mätu nakrájame nahrubo, lahôdkovú cibuľku na kolieska, červenú cibuľu najemno a dužinu paradajok na malé kocky. Všetky suroviny preložíme do väčšej misy.
Bulgur uvaríme podľa návodu na obale, scedíme a necháme odkvapkať. Potom ho primiešame k zelenine, ochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme a na záver pridáme štipku škorice. Dôkladne premiešame a necháme na chvíľu odpočívať.
Opekaný losos
Z filiet odstránime kožu, osolíme, okoreníme a opečieme ich z každej strany na panvici s rozohriatym olivovým olejom. Stiahneme z ohňa, prikryjeme pokrievkou alebo alobalom a necháme dôjsť.
Servírovanie
Jedlo podávame v hlbokom tanieri, pokvapkané olivovým olejom a ozdobené lístkami mäty.