0
12
Losos so šalátom Tabbouleh

Losos so šalátom Tabbouleh

40 min
4 porcie
  • 4 filety z lososa
  • 200 g petržlenovej vňate
  • čerstvá mäta
  • 2 lahôdkové cibuľky
  • 1 červená cibuľa
  • 2 paradajky
  • 50 g bulguru
  • šťava z 1 citróna
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • štipka mletej škorice Mikado

Postup

Potrebujeme

  • panvica s pokrievkou
  • okrúhla forma na dezerty

Šalát Tabbouleh

Umytú a osušenú petržlenovú vňať a mätu nakrájame nahrubo, lahôdkovú cibuľku na kolieska, červenú cibuľu najemno a dužinu paradajok na malé kocky. Všetky suroviny preložíme do väčšej misy.

Bulgur uvaríme podľa návodu na obale, scedíme a necháme odkvapkať. Potom ho primiešame k zelenine, ochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme a na záver pridáme štipku škorice. Dôkladne premiešame a necháme na chvíľu odpočívať.

Opekaný losos

Z filiet odstránime kožu, osolíme, okoreníme a opečieme ich z každej strany na panvici s rozohriatym olivovým olejom. Stiahneme z ohňa, prikryjeme pokrievkou alebo alobalom a necháme dôjsť.

Servírovanie

Jedlo podávame v hlbokom tanieri, pokvapkané olivovým olejom a ozdobené lístkami mäty.

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať