Enchilada - zapečená tortilla s mletým mäsom a salsou roja
- 500 g mletého mäsa mix
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 štipľavé papričky
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- sušené oregano Mikado
- trstinový cukor Belbake
- 150 ml tmavého piva Argus 12°
- 1 červená cibuľa
- 300 g cherry paradajok mix
- 2 limetky
- 1 hrsť čerstvého koriandru
- 4 tortilla placky Crusti Croc
- 150 g syra cheddar Valley Spire
Potrebujeme
- plech
- strúhadlo
Postup
Mäsová zmes
Cesnak a 1 štipľavú papričku zbavenú semienok nasekáme nadrobno. Spolu s rozdrobeným mletým mäsom ich orestujeme na rozohriatej panvici s olivovým olejom dozlatista. Ochutíme soľou, korením, oreganom a 1 lyžicou trstinového cukru. Keď cukor skaramelizuje, podlejeme tmavým pivom a chvíľu podusíme.
Salsa roja
Červenú cibuľu, cherry paradajky a 1 štipľavú papričku zbavenú semienok nasekáme nadrobno. Preložíme do väčšej misy a prilejeme 100 ml olivového oleja. Pridáme limetkovú šťavu, štipku trstinového cukru, soľ a korenie. Na záver pridáme najemno nasekaný čerstvý koriander. Dôkladne premiešame a necháme chvíľu odpočívať.
Enchilada
Tortilly rozložíme na pracovnú dosku, do stredu každej pridáme mäsovú zmes, na ňu nastrúhaný syr cheddar a trochu salsy. Zvinieme a preložíme na plech. Na každú pridáme ešte trochu salsy a posypeme nastrúhaným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C približne 5 minút. Zapečené tortilly pred servírovaním prekrojíme na polovice a podávame so zvyšnou salsou.
Tip: Do salsy roja môžeme pridať aj 2 – 3 strúčiky cesnaku.