Makovo-slivkový závin bez mlieka
Suroviny
Cesto
- 350 g hladkej múky Belbake
- 3 balíčky vanilínového cukru Belbake
- 1 vajce
- štipka soli Kania
- 250 g rastlinného tuku na pečenie Vita D‘Or
Náplň
- 250 g mletého maku Belbake
- 5 lyžíc práškového cukru Belbake (+ na ozdobu)
- 500 g jablkového pyré Freshona
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 500 g sliviek
Čas tuhnutia: 1 hodina
Potrebujeme
veľký plech, papier na pečenie, valček
POSTUP
Cesto
Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme pevné cesto. Hotové ho necháme tuhnúť v chladničke aspoň hodinu.
Náplň
Všetky suroviny okrem sliviek zmiešame. Slivky nakrájame na malé kocky a primiešame k makovému základu.
Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme do tenkého obdĺžnika. Stred potrieme makovo-slivkovou náplňou a okraje necháme voľné. Najskôr uzavrieme konce a potom zabalíme náplň z jednej aj z druhej strany. Závin preklopíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhratej na 180 °C približne 40 minút.
Servírovanie
Makovo-slivkový závin servírujeme posypaný práškovým cukrom.