1
6
Makovo-slivkový závin bez mlieka

Makovo-slivkový závin bez mlieka

1 h 0 m
8 porcií

Suroviny

Cesto

  • 350 g hladkej múky Belbake
  • 3 balíčky vanilínového cukru Belbake
  • 1 vajce
  • štipka soli Kania
  • 250 g rastlinného tuku na pečenie  Vita D‘Or


Náplň

  • 250 g mletého maku Belbake
  • 5 lyžíc práškového cukru Belbake (+ na ozdobu)
  • 500 g jablkového pyré Freshona
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 500 g sliviek

Čas tuhnutia: 1 hodina

Potrebujeme

veľký plech, papier na pečenie, valček


POSTUP

Cesto

Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme pevné cesto. Hotové ho necháme tuhnúť v chladničke aspoň hodinu.

Náplň

Všetky suroviny okrem sliviek zmiešame. Slivky nakrájame na malé kocky a primiešame k makovému základu.

Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme do tenkého obdĺžnika. Stred potrieme makovo-slivkovou náplňou a okraje necháme voľné. Najskôr uzavrieme konce a potom zabalíme náplň z jednej aj z druhej strany. Závin preklopíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhratej na 180  °C približne 40 minút.

Servírovanie

Makovo-slivkový závin servírujeme posypaný práškovým cukrom.  

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať