2
21
Perníková roláda so slivkovým lekvárom

Perníková roláda so slivkovým lekvárom

50 min
40 porcií

 

Perníkové cesto

  • 300 g hladkej špaldovej múky Castello
  • 100 g trstinového cukru Belbake zomletého na práškový (do gr. 100 g trstinového cukru)
  • 50 g masla Pilos
  • 1 žĺtok
  • 1 vajíčko
  • 50 g medu
  • 3 lyžičky perníkového korenia Belbake
  • štipka soli Castello
  • 1 lyžička sódy bikarbóny

 

Náplň

  • 200 g sušených sliviek Alesto
  • 200 g sušených brusníc Alesto
  • 50 ml tuzemáku Alliance
  • 200 g slivkového lekváru Sympathica

 

Ešte potrebujeme

  • 1 vajíčko
  • štipka soli Castello
  • 30 g práškového cukru Castello
  • hladká múka Castello (na pomúčenie)

POSTUP

POTREBUJEME

  • sekací mixér
  • robot s nadstavcom lopatka
  • potravinársku fóliu
  • papier na pečenie
  • veľký plech
  • metličku
  • pierko na potieranie
  • sitko

 

Čas odstátia cesta

  • min. 6 hodín (ideálne cez noc)

 

Perníkové cesto

Všetky suroviny vymiešame na kompaktné cesto. Vymiesené cesto zabalíme do fólie a necháme v chladničke odležať aspoň 6 hodín.

 

Náplň

Slivky nasekáme nadrobno, zmiešame s brusnicami, zalejeme tuzemákom a necháme napučať. Odstáte cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika.

 

Tip: Cesto počas vaľkania otáčame, aby sa nelepilo.

 

Potrieme ho slivkovým lekvárom (okraje necháme voľné). Navrch rovnomerne nasypeme napučané ovocie a povtláčame do lekváru.

 

Tip: Podľa chuti môžeme pridať aj orechy.

 

Cesto opatrne zrolujeme, okraje utesníme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch potrieme vyšľahaným vajíčkom so štipkou soli a poprepichujeme vidličkou, aby mala kadiaľ unikať para. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 25 minút.

 

Servírovanie

Roládu podávame posypanú práškovým cukrom a nakrájanú na rezy.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • S
    Silvia
    01. november 2021, 20:18

    Zbožňujem všetko do čoho ide perníkove korenie a nesklamala ani táto roláda. Použila som iba slivkový lekvár a koláčik je výborný :))

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      12. november 2021, 12:04

      Perníkom zdar! Ďakujeme, sme radi že chutilo ☺️

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. január 2020, 11:15

    Chutovo vyborna, robila som ju uz 3x, vsetkym chutila.Davam akurat menej ovocia, lebo sa mi ho zda privela.Cesto mavam dost sypke, poradite mi prosim cim cesto zvlacnit?Voda?Mlieko?Dakujem, inak super recept

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      20. december 2021, 23:30

      Ja som mala podobný problém, tak som dala o niečo viac masla a všetko v poriadku :)

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať