Ovocný koláč
Suroviny
- 200 g maslových sušienok Sondey
- 100 g masla Pilos
- 500 g roztierateľného tučného tvarohu Pilos
- 200 g kyslej smotany Pilos (16 %)
- 100 g bielej čokolády Fin Carré
- ½ konzervy broskýň v sladkom náleve Freshona
- 250 g čerstvých jahôd
- 150 ml vody
- 3 lyžice bazového sirupu Solevita
- 1 Zlatý klas (40 g)
Čas chladenia: 4 hodiny
Potrebujeme
plech s rozmermi cca 24 × 21 cm, papier na pečenie
POSTUP
Maslové sušienky rozdrvíme. Roztopené maslo zmiešame so sušienkami, presypeme na plech vystlaný papierom na pečenie a lyžicou zarovnáme. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 5 minút.
Tvaroh, smotanu a roztopenú bielu čokoládu vymiešame na hladký krém, ktorý natrieme na upečený sušienkový základ.
Jahody a broskyne (šťavu odložíme na neskôr) nakrájame na plátky a striedavo poukladáme na smotanovú vrstvu.
Vodu, bazový sirup a Zlatý klas zmiešame. Do hlbšej panvice nalejeme 300 ml kompótovej šťavy, ktorú zahrejeme pod bod varu. Za stáleho miešame prilejeme zmes Zlatého klasu, vody a sirupu. Miešame do zhustnutia a ihneď vylejeme na koláč. Hotový koláč necháme tuhnúť v chladničke aspoň 4 hodiny.