0
17
Ovocný koláč

Ovocný koláč

30 min
12 porcií

Suroviny

  • 200 g maslových sušienok Sondey
  • 100 g masla Pilos
  • 500 g roztierateľného tučného tvarohu Pilos
  • 200 g kyslej smotany Pilos (16 %)
  • 100 g bielej čokolády Fin Carré
  • ½ konzervy broskýň v sladkom náleve Freshona
  • 250 g čerstvých jahôd
  • 150 ml vody
  • 3 lyžice bazového sirupu Solevita
  • 1 Zlatý klas (40 g)

Čas chladenia: 4 hodiny


Potrebujeme

plech s rozmermi cca 24 × 21 cm, papier na pečenie


POSTUP

Maslové sušienky rozdrvíme. Roztopené maslo zmiešame so sušienkami, presypeme na plech vystlaný papierom na pečenie a lyžicou zarovnáme. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 5 minút.

Tvaroh, smotanu a roztopenú bielu čokoládu vymiešame na hladký krém, ktorý natrieme na upečený sušienkový základ.

Jahody a broskyne (šťavu odložíme na neskôr) nakrájame na plátky a striedavo poukladáme na smotanovú vrstvu.

Vodu, bazový sirup a Zlatý klas zmiešame. Do hlbšej panvice nalejeme 300 ml kompótovej šťavy, ktorú zahrejeme pod bod varu. Za stáleho miešame prilejeme zmes Zlatého klasu, vody a sirupu. Miešame do zhustnutia a ihneď vylejeme na koláč. Hotový koláč necháme tuhnúť v chladničke aspoň 4 hodiny.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať