1
0
Makový béleš s ringlotami

Makový béleš s ringlotami

1 h 50 m
20 porcií

Suroviny

Cesto

  • 130 ml mlieka Pilos
  • 20 g droždia
  • 250 g polohrubej múky Belbake
  • 40 g kryštálového cukru Belbake
  • 1 vajce
  • 50 g masla Pilos


Náplň

  • 40 g Zlatého stebla Belbake
  • 300 ml mlieka Pilos
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
  • kôra z 1 citróna
  • 300 g mletého maku Belbake
  • 150 g kryštálového cukru Belbake


Ešte budeme potrebovať

  • rastlinný olej Vita D´or na vymazanie formy
  • 1,5 kg ringlôt

Potrebujeme

kuchynský robot s nadstavcom hák, plech


Postup

Cesto

Z troch lyžíc múky (30 g), droždia, teplého mlieka a cukru vypracujeme kvások, ktorý necháme približne 10 minút vykysnúť. V robote s nadstavcom hák vymiesime zvyšnú múku (220 g), vajcia a kvások. Po cca 5 minútach pridáme maslo a domiesime ešte približne 5 minút. Prikryjeme pokrievkou a necháme cca 60 minút kysnúť.


Náplň

Zlaté steblo zmiešame s mliekom. Prilejeme smotanu na šľahanie, prisypeme nastrúhanú citrónovú kôru, mletý mak a uvaríme hustý puding, ktorý osladíme kryštálovým cukrom. Plech vymažeme olejom, cesto preložíme na plech, roztiahneme, utlačíme, tak, aby malo cesto rovnomernú hrúbku. Náplň nalejeme na cesto a na vrch uložíme rozpolené a vykôstkované ringloty. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 – 30 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť a nakrájame ho na kúsky.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať