Koláčiky s rebarborou a krémom s mascarpone
Koláčiky
- 125 g masla Pilos
- 60 g trstinového cukru Belbake
- štipka soli Belbake
- 350 g hladkej múky Belbake
- 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 150 ml mlieka Pilos
- 50 g bielej čokolády Fin Carré
- 150 g rebarbory
Ešte budeme potrebovať
- 225 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 40 g vanilínového cukru
- 300 g mascarpone Lovilio
- ovocný džem Maribel
POSTUP
POTREBUJEME
- papier na pečenie
- plech na pečenie
Maslo, cukor, soľ múku, prášok do pečenia a mlieko premiešame. Pridáme nahrubo nasekanú čokoládu a nadrobno nakrájanú rebarboru. Vypracujeme vláčne cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme plát hrubý 1,5 cm. Nakrájame ho na trojuholníky (s dĺžkou strany 4 cm), ktoré ukladáme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C približne 12 minút.
Smotanu vyšľaháme s vanilínovým cukrom dotuha. Mascarpone rozmiešame a potom opatrne primiešame k vyšľahanej šľahačke.
Servírovanie
Koláčiky môžeme podávať ešte teplé alebo vychladnuté s pripraveným krémom a ovocným džemom podľa chuti.
Tip: Koláčiky chutia najlepšie teplé. Ak zvýšia, môžeme ich po vychladnutí zamraziť.