6
9
Hruškový koláč s bielym vínom

Hruškový koláč s bielym vínom

1 h 0 m
10 porcií
  • 4 vajíčka
  • 100 g kryštálového cukru Castello
  • 1 vanilínový cukor
  • 100 g roztopeného masla
  • 200 g hladkej múky Castello
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 200 ml bieleho vína
  • 6 hrušiek
  • 1 lyžička práškového cukru Castello na posypanie
  • 1 lyžička mletej škorice Mikado na posypanie

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • rozkladaciu formu na tortu
  • sitko a bábovku so stredom (priemer 24 cm)
  • pierko na potieranie

Cesto

Celé vajíčka s práškovým a vanilínovým cukrom šľaháme mixérom, kým zmes zbledne. Pri nízkych otáčkach pomaly prilievame vychladnuté roztopené maslo a primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver do cesta pri nízkych otáčkach pomaly prilievame víno.

Hrušky ošúpeme, očistíme stopku, zrežeme spodok, aby vo forme pekne stáli, a potom vyrežeme aj jadrovník. Takto pripravené hrušky poukladáme (stopkou smerom hore) do maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a opatrne zalejeme cestom. Pečieme približne 40 minút pri 180 °C.

Servírovanie

Pred podávaním posypeme hruškový koláč práškovým cukrom zmiešaným so škoricou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    26. máj 2015, 21:40

    Preco hlúpi ? Ide o tzv. Konštuktivnu kritiku. Pani Poláková je študovaná osoba, vie ako sa s takou kritikou narába.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. máj 2015, 20:27

    pekne ste hlupi :) ...typicki slovaci, keď zavidia vedia len kritizovať každu drobnosť...Adi si super, len tak ďalej :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. máj 2015, 20:20

    Aj ja som koláč upiekla, podaril sa, vyzeral ako na obrázku no chuťovo ma vôbec neoslovil, a hrušky po 45 min. v rúre vôbec nezmäkli, nepekne zhnedli... možno by pomohlo ich predtým chvílu povariť + citronova voda, isto je na to dáky trik

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    17. máj 2015, 21:12

    Slovo ingrediencie je cudzie a pani Adriana s ním bojuje v každom videorecepte. Pritom má toto slovo pekný a presný slovenský variant "prísady". Prosím, povedze to niekto aj pani Adriane !!!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. máj 2015, 22:00

    Dnes som ho robila. Je VYBORNY :-)

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info