Cícerové placky s quinoou, zeleninou a bylinkami
Suroviny
Cícerové placky
- 600 g vareného cícera Freshona
- kôra z 2 bio citrónov
- 8 strúčikov cesnaku
- 2 lyžice sekanej štipľavej papriky Kania
- 2 červené cibule
- 2 hrste čerstvej petržlenovej vňate
- 2 hrste čerstvé bazalky
- 1 žĺtok
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
Cmarový dresing
- 250 ml zakysaného cmaru Pilos
- šťava z ½ citróna
- 1 lyžica nasekanej čerstvej mäty
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
Servírovanie
- 400 g varenej bielej bio quinoy
- 4 šalátové srdiečka
- 200 g červenej kapusty
- 4 hrste poľného šalátu
- 150 g mrkvy
- 1 uhorka
- 8 paradajok
- 1 hrsť bazalky
Potrebujeme
strúhadlo, sekací mixér, papier na pečenie, plech
POSTUP
Precedený a opláchnutý cícer, nastrúhanú citrónovú kôru, nasekaný cesnak, štipľavú papriku, cibuľu a petržlenovú vňať rozmixujeme. Pripravenú hmotu zmiešame so žĺtkom, soľou, korením a olivovým olejom. Vypracujeme najprv guľôčky a potom placky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C približne 25 minút.
Cmarový dresing
Všetky suroviny na dresing zmiešame a prelejeme do servírovacej misky.
Servírovanie
Quinou uvaríme podľa návodu na obale a necháme zľahka vychladnúť.
Na tanier naservírujeme uvarenú quinou, šalátové srdiečko prekrojené na štvrtiny, nastrúhanú červenú kapustu, poľný šalát, mrkvové rezance, uhorkové hranolčeky a nakrájané paradajky. Doplníme čerstvou bazalkou a ešte teplými upečenými cícerovými plackami. Podávame s dresingom.