Krupicové placky s mangom a bielou čokoládou
Suroviny
Placky
- 800 ml mlieka Pilos (3,5 %)
- 30 g kryštálového cukru Belbake
- 250 g krupice
- 60 g masla Pilos
- 100 g bielej čokolády Fin Carré
- kôra z 1 citróna
- 30 g mrazom sušeného manga
- 40 ml slnečnicového oleja Vita D´or
- čerstvý rozmarín
Mangový šalát
- 2 mangá
- šťava z ½ citróna
- 30 g medu
- čerstvý rozmarín
Poleva
- 100 g bielej čokolády Fin Carré
- 60 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 200 g nátierky z čerstvého syra Goldessa Classic Milbona
Potrebujeme
- strúhadlo, teflonovú panvicu s nepriľnavým povrchom, plech s rozmermi cca 30 × 30 cm, papier na pečenie
POSTUP
Placky
Z mlieka, cukru a krupice uvaríme hustú kašu. Kým je horúca, primiešame maslo, čokoládu a citrónovú kôru. Dochutíme najemno rozmrveným mrazom sušeným mangom.
Krupicovú zmes rozotrieme do plechu vystlaného papierom na pečenie a necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.
Mangový šalát
Očistené mango nakrájame na malé kocky, ochutíme citrónovou šťavou, medom, nasekanými lístkami rozmarínu a necháme marinovať.
Poleva
Nalámanú čokoládu zalejeme horúcou smotanou a vmiešame nátierku.
Stuhnutú kašu prekrojíme nožom namočeným do horúcej vody na deväť kúskov. Opekáme ich na rozohriatej panvici s olejom a vetvičkou rozmarínu dozlatista.
Servírovanie
Ešte teplé placky servírujeme preliate polevou a mangovým šalátom dozdobené vetvičkou rozmarínu.