14
205
Mletý rezeň so syrom a uhorkovým šalátom

Mletý rezeň so syrom a uhorkovým šalátom

1 h 0 m
4 porcie
  • 600 g mletého mäsa mix
  • 2 vajcia
  • 250 g ementálu Milbona
  • 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 lyžička celej rasce Kania
  • asi 200 g hladkej múky
  • asi 200 g strúhanky Castello
  • rastlinný olej Promienna
  • prepustené maslo na vyprážanie
  • 1 šalátová uhorka
  • 1 lyžica octu Pagusa
  • 2 lyžice kryštálového cukru Castello

Potrebujeme

  • strúhadlo
  • mažiar
  • papierové utierky

Postup

Mletý rezeň so syrom

Vo väčšej miske zmiešame mleté mäso, 1 vajce, nastrúhaný ementál, smotanu na šľahanie, štipku soli, mletého čierneho korenia a v mažiari rozdrvenú celú rascu. Mäsovú zmes necháme v chladničke odležať aspoň 2 - 3 hodiny (ideálne celú noc).

Potom z mäsa vytvarujeme rezne, ktoré majú byť v strede trochu tenšie ako na okrajoch. Obalíme ich v trojobale – v hladkej múke, rozšľahanom vajíčku a strúhanke. Pripravené mleté rezne vypražíme v oleji miešanom s prepusteným maslom v pomere 1:1 dozlatista. Potom ich od prebytočného tuku osušíme na papierových utierkach.

Uhorkový šalát

Uhorku ošúpeme a nahrubo nastrúhame do misky. Ochutíme octom, cukrom, soľou a dôkladne premiešame. Podľa potreby môžeme priliať trošku vody. Uhorkový šalát necháme postáť asi 15–20 minút, aby sa chute prepojili. Pred podávaním ho môžeme ešte dochutiť.

Servírovanie

Mleté rezne so syrom podávame s uhorkovým šalátom. Ako príloha sa hodí zemiakové pyré.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    29. január 2023, 10:29

    Da sa maso urobit aj v rure???

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      30. január 2023, 02:54

      bohuzial nie

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        23. január 2024, 16:31

        Da sa samozrejme urobit aj v rure, ako kazdy rezen.

        Odpovedať
  • H
    Hosť
    09. február 2022, 22:31

    Vyskúšam. Uvidím,či budem chváliť. Dám vedieť.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. august 2017, 19:30

    A značka kastróla tam chýba

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      21. september 2021, 16:45

      :))))

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. marec 2015, 14:08

    Nic inovativne, ale chutovo velmi velmi fajn najma vdaka syrovej chuti rezna :-)

    Odpovedať
  • kuchynalidla.sk
    26. február 2015, 09:30

    Dobrý deň, o prepustenom mlasle sa dozviete viac v kategórii abeceda varenia https://kuchynalidla.sk/blog/ghee-prepustene-maslo. S pozdraovm Tím kuchynalidla.sk

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať