Mletý rezeň so syrom a uhorkovým šalátom
- 600 g mletého mäsa mix
- 2 vajcia
- 250 g ementálu Milbona
- 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 lyžička celej rasce Kania
- asi 200 g hladkej múky
- asi 200 g strúhanky Castello
- rastlinný olej Promienna
- prepustené maslo na vyprážanie
- 1 šalátová uhorka
- 1 lyžica octu Pagusa
- 2 lyžice kryštálového cukru Castello
Potrebujeme
- strúhadlo
- mažiar
- papierové utierky
Postup
Mletý rezeň so syrom
Vo väčšej miske zmiešame mleté mäso, 1 vajce, nastrúhaný ementál, smotanu na šľahanie, štipku soli, mletého čierneho korenia a v mažiari rozdrvenú celú rascu. Mäsovú zmes necháme v chladničke odležať aspoň 2 - 3 hodiny (ideálne celú noc).
Potom z mäsa vytvarujeme rezne, ktoré majú byť v strede trochu tenšie ako na okrajoch. Obalíme ich v trojobale – v hladkej múke, rozšľahanom vajíčku a strúhanke. Pripravené mleté rezne vypražíme v oleji miešanom s prepusteným maslom v pomere 1:1 dozlatista. Potom ich od prebytočného tuku osušíme na papierových utierkach.
Uhorkový šalát
Uhorku ošúpeme a nahrubo nastrúhame do misky. Ochutíme octom, cukrom, soľou a dôkladne premiešame. Podľa potreby môžeme priliať trošku vody. Uhorkový šalát necháme postáť asi 15–20 minút, aby sa chute prepojili. Pred podávaním ho môžeme ešte dochutiť.
Servírovanie
Mleté rezne so syrom podávame s uhorkovým šalátom. Ako príloha sa hodí zemiakové pyré.