0
0
Rezeň z krkovičky dopečený v rúre so šťuchaným zemiakom

Rezeň z krkovičky dopečený v rúre so šťuchaným zemiakom

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 4 plátky bravčovej krkovičky bez kosti
  • keramický mlynček s morskou soľou Kania
  • keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
  • 200 g hladkej múky Belbake
  • 20 vajec
  • 200 g strúhanky Belbake
  • bravčová masť Pikok na vyprážanie                  
  • 600 g zemiakov
  • 1 lyžica masla Pilos
  • 200 ml smotany na šľahanie Pilos
  • 50 g lahôdkovej cibuľky

Potrebujeme

paličku na mäso, panvicu, plech, mriežku


Postup

Plátky bravčovej krkovičky zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v trojobale. Tip: Mäso je možné dochutiť aj nasekanými bylinkami zo záhradky. Najprv mäso obalíme v hladkej múke, následne v rozmiešaných vajciach a nakoniec v strúhanke. Opražíme v panvici s rozpálenou masťou asi 3 minúty z každej strany. Následne preložíme na mriežku a tú vložíme do rúry vyhriatej na 130 °C na program horúci vzduch. Dopekáme 30 minút dozlatista. Kým sa mäso pečie, uvaríme očistené zemiaky v osolenej vode domäkka. Následne ich spoločne s 1 lyžičkou masla, smotanou a väčšou časťou nakrájanej lahôdkovej cibuľky rozštucháme na kašu. Podľa chuti osolíme.


Servírovanie

Rezne podávame s čerstvo rozšťuchanými zemiakmi. A na záver ozdobíme zvyšnou lahôdkovou cibuľkou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať