Rezeň z krkovičky dopečený v rúre so šťuchaným zemiakom
Suroviny
- 4 plátky bravčovej krkovičky bez kosti
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
- 200 g hladkej múky Belbake
- 20 vajec
- 200 g strúhanky Belbake
- bravčová masť Pikok na vyprážanie
- 600 g zemiakov
- 1 lyžica masla Pilos
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos
- 50 g lahôdkovej cibuľky
Potrebujeme
paličku na mäso, panvicu, plech, mriežku
Postup
Plátky bravčovej krkovičky zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v trojobale. Tip: Mäso je možné dochutiť aj nasekanými bylinkami zo záhradky. Najprv mäso obalíme v hladkej múke, následne v rozmiešaných vajciach a nakoniec v strúhanke. Opražíme v panvici s rozpálenou masťou asi 3 minúty z každej strany. Následne preložíme na mriežku a tú vložíme do rúry vyhriatej na 130 °C na program horúci vzduch. Dopekáme 30 minút dozlatista. Kým sa mäso pečie, uvaríme očistené zemiaky v osolenej vode domäkka. Následne ich spoločne s 1 lyžičkou masla, smotanou a väčšou časťou nakrájanej lahôdkovej cibuľky rozštucháme na kašu. Podľa chuti osolíme.
Servírovanie
Rezne podávame s čerstvo rozšťuchanými zemiakmi. A na záver ozdobíme zvyšnou lahôdkovou cibuľkou.