Morčací rezeň s jablkami, orechmi a kozím syrom
Pučené zemiaky s brokolicou
- 500 g zemiakov
- soľ Belbake
- 1 brokolica
- 3 lyžice masla Pilos
- mleté čierne korenie Kania
Morčacie rezne
- 800 g morčacích pŕs vcelku
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- 1 jablko
- 2 lyžice masla Pilos
- 100 g holandského kozieho syra Milbona
- 1 hrsť vlašských orechov Alesto
- šťava z ½ citróna
POSTUP
POTREBUJEME
- potravinársku fóliu
- tĺčik na mäso
- grilovaciu panvicu vhodnú do rúry
- strúhadlo
- pučidlo na zemiaky
Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky a varíme vo vriacej osolenej vode. Medzitým brokolicu rozoberieme na menšie ružičky a umyjeme. tesne pred uvarením zemiakov pridáme do vody brokolicu a varíme do mäkka. Hotovú zeleninu precedíme. pridáme kúsok masla, soľ, korenie a rozpučíme.
Morčacie rezne
Očistené prsia nakrájame na plátky a zľahka naklepeme pod potravinovou fóliou. Ochutíme soľou a čiernym korením. Restujeme ich na rozohriatej grilovacej panvici s trochou oleja. Keď sú rezne z jednej strany opečené do zlatohneda, obrátime ich a na panvicu pridáme jablko nakrájané na mesiačiky.
Stiahneme z ohňa, pridáme maslo a z obidvoch strán opečené mesiačiky jabĺk položíme na vrch mäsa. Potom ešte posypeme nastrúhaných syrom a na menšie kúsky rozdrvenými orechmi. Na záver pokvapkáme citrónovou šťavou a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200 °C.
Servírovanie
Jedlo podávame preliate výpekom.