Bravčové na znojemský spôsob z kotlíka
Suroviny
- 100 g bravčovej masti Pikok
- 3 väčšie cibule
- 800 g bravčového pliecka
- 2 lyžice plnotučnej horčice Kania
- soľ Kania
- 2 – 3 lyžice hladkej múky Belbake
- 1 l bravčového vývaru
- 10 bobkových listov Kania
- 20 guľôčok nového korenia Kania
- 50 guľôčok čierneho korenia Kania
- 200 g nakladaných uhoriek Cornichos Premium Freshona
- 2 lahôdkové cibuľky
- čerstvý chlieb
Potrebujeme
- oheň, kotlík, plátno a kuchynský špagát
POSTUP
V rozohriatom kotlíku s masťou restujeme nadrobno nakrájané cibule dozlatista. Pridáme mäso nakrájané na kocky a krátko orestujeme. Ochutíme horčicou, soľou, poprášime múkou a krátko opražíme. Podlejeme vývarom, pridáme divoké korenie (bobkový list, čierne a nové korenie) zabalené v plátne a dusíme do zmäknutia mäsa asi 45 minút.
Do omáčky s uvareným mäsom pridáme nakrájané nakladané uhorky a krátko ohrejeme. Podľa chuti môžeme priliať 50 ml nálevu z uhoriek.
Servírovanie
Bravčové na znojemský spôsob servírujeme v hlbokom tanieri posypané nakrájanou lahôdkovou cibuľkou. Podávame s čerstvým chlebom.
Tip: Pozri sa ako pripraviť jednoduchý domáci chlieb.