0
15
Morský vlk s baklažánovým kaviárom

Morský vlk s baklažánovým kaviárom

1 h 0 m
4 porcie
  • 2 kusy morského vlka
  • 2 baklažány
  • 2 červené papriky
  • olivový olej Italiamo
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 5 vetvičiek čerstvého rozmarínu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 100 g rukoly
  • 1 lyžica balsamica Acentino

Potrebujeme

  • potravinovú fóliu
  • papierové utierky

Baklažánový kaviár

Umyté baklažány rozrežeme pozdĺžne na polovice a poukladáme na plech rozkrojenou stranou nadol. K baklažánu položíme celé umyté červené papriky. Všetko pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pridáme lístky z 3 vetvičiek rozmarínu. Vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme asi 30 – 35 minút. Horúce upečené papriky preložíme z plechu do misky, dôkladne prikryjeme potravinovou fóliou a necháme spariť, aby sa paprika ľahšie šúpala. Baklažán aj papriku necháme vychladnúť, zbavíme ich kože (papriku aj semienok) a nakrájame na kocky.

Na panvici na rozpálenom olivovom oleji orestujeme 1 strúčik cesnaku nakrájaný na plátky. Pridáme nakrájaný baklažán a papriku. Krátko restujeme, aby sa odparila prebytočná tekutina. Potom prisypeme 1 hrsť nadrobno nasekanej petržlenovej vňate, zamiešame a podľa chuti osolíme.

Morský vlk

Morského vlka umyjeme, osušíme, zbavíme šupín, kostí a naporciujeme na filety. Stranu s kožou na niekoľkých miestach zľahka narežeme. Osolíme, okoreníme z oboch strán a opečieme na rozohriatej panvici na troche olivového oleja najskôr na strane s kožou. Pritlačíme obracačkou, aby sa koža opiekla rovnomerne. Po chvíli pridáme na panvicu asi 2 vetvičky rozmarínu a 2 roztlačené strúčiky cesnaku. Rybu otočíme, stiahneme z plameňa a necháme na panvici dôjsť.

Rukolový šalát

Umytú rukolu vložíme do misky. Pokvapkáme olivovým olejom a balsamicom, osolíme a okoreníme. Zľahka premiešame.

Servírovanie

Na tanier naložíme baklažánový kaviár, naň položíme filety morského vlka a vedľa rukolový šalát. Na záver pokvapkáme olivovým olejom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info