Morský vlk s baklažánovým kaviárom
- 2 kusy morského vlka
- 2 baklažány
- 2 červené papriky
- olivový olej Italiamo
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 5 vetvičiek čerstvého rozmarínu
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 100 g rukoly
- 1 lyžica balsamica Acentino
Potrebujeme
- potravinovú fóliu
- papierové utierky
Baklažánový kaviár
Umyté baklažány rozrežeme pozdĺžne na polovice a poukladáme na plech rozkrojenou stranou nadol. K baklažánu položíme celé umyté červené papriky. Všetko pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pridáme lístky z 3 vetvičiek rozmarínu. Vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme asi 30 – 35 minút. Horúce upečené papriky preložíme z plechu do misky, dôkladne prikryjeme potravinovou fóliou a necháme spariť, aby sa paprika ľahšie šúpala. Baklažán aj papriku necháme vychladnúť, zbavíme ich kože (papriku aj semienok) a nakrájame na kocky.
Na panvici na rozpálenom olivovom oleji orestujeme 1 strúčik cesnaku nakrájaný na plátky. Pridáme nakrájaný baklažán a papriku. Krátko restujeme, aby sa odparila prebytočná tekutina. Potom prisypeme 1 hrsť nadrobno nasekanej petržlenovej vňate, zamiešame a podľa chuti osolíme.
Morský vlk
Morského vlka umyjeme, osušíme, zbavíme šupín, kostí a naporciujeme na filety. Stranu s kožou na niekoľkých miestach zľahka narežeme. Osolíme, okoreníme z oboch strán a opečieme na rozohriatej panvici na troche olivového oleja najskôr na strane s kožou. Pritlačíme obracačkou, aby sa koža opiekla rovnomerne. Po chvíli pridáme na panvicu asi 2 vetvičky rozmarínu a 2 roztlačené strúčiky cesnaku. Rybu otočíme, stiahneme z plameňa a necháme na panvici dôjsť.
Rukolový šalát
Umytú rukolu vložíme do misky. Pokvapkáme olivovým olejom a balsamicom, osolíme a okoreníme. Zľahka premiešame.
Servírovanie
Na tanier naložíme baklažánový kaviár, naň položíme filety morského vlka a vedľa rukolový šalát. Na záver pokvapkáme olivovým olejom.