0
5
Bryndzový koláč s morušou a jablkom

Bryndzový koláč s morušou a jablkom

1 h 0 m
4 porcie
  • 200 g bryndze
  • 100 g sušenej moruše Alesto
  • 450 g delaktózovanej kyslej smotany Pilos (20%)
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvý tymian
  • maslo Pilos na vymastenie formy
  • hladká múka Belbake na vysypanie formy
  • 1 chladené lístkové cesto Chef Select
  • 1 červené jablko
  • lístky rukoly na ozdobenie

POSTUP

Potrebujeme

  • okrúhlu formu na pečenie s vlnitým okrajom a odnímateľným dnom s priemerom 25 cm
  • sitko

Morušu nasypeme do misky, zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľu napučať. Potom ju scedíme.

Vo väčšej miske vymiešame kyslú smotanu s bryndzou. Ochutíme soľou, korením a lístkami tymianu.

Celú formu dôkladne vytrieme maslom a vysypeme múkou. Dno aj boky formy vyložíme lístkovým cestom a prečnievajúce cesto odrežeme. Na cesto rovnomerne rozotrieme bryndzovo-smotanovú náplň. Na ňu poukladáme na tenké plátky nakrájané jablko a posypeme odkvapkanou morušou. Môžeme jemne pritlačiť. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 30 – 40 minút.

TIP: Koláč necháme pred servírovaním aspoň 30 minút postáť, bude sa lepšie krájať.

Servírovanie

Koláč podávame ozdobený lístkami rukoly.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať