Preskočiť navigáciu Preskočiť na obsah
Mozartove košíčky

Mozartove košíčky

1 h 40 m
20 porcií

Suroviny


Linecké cesto

  • 280 g hladkej múky Belbake
  • 100 g práškového cukru Belbake
  • 30 g kakaa Belbake
  • štipka soli Kania
  • 200 g masla Pilos
  • 2 žĺtky


Krém

  • 150 g horkej čokolády Fin Carré
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos 33 %
  • 50 g medu
  • 150 ml smotany na šľahanie Pilos 33 %
  • 250 g mascarpone Milbona
  • 200 g marcipánu Belbake


Poleva

  • 200 g horkej čokolády Fin Carré
  • 50 g bielej čokolády Fin Carré
  • 30 g masla Pilos


Ešte budeme potrebovať

  • posýpka z horkej čokolády Belbake
  • zlatý a medený prášok Belbake

Potrebujeme

kuchynský robot s nadstavcom lopatka, formičky tartaletkové košíčky, kuchynský robot s nadstavcom metlička, cukrárske vrecko so zúbkovanou špičkou, miska


POSTUP

Cesto

V kuchynskom robote s nadstavcom lopatka zmiešame preosiatu múku, práškový cukor, kakao, soľ, maslo, vypracujeme mrveničku, následne pridáme žĺtky a cesto spojíme. Cestom naplníme malé košíčky, poprepichujeme vidličkou, aby sa počas pečenia nevydúvali a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C cca 10 minút. Po upečení necháme vychladnúť a ešte vlažné ich vyklopíme z foriem.

Krém

Vo vodnom kúpeli roztopíme horkú čokoládu, smotanu na šľahanie a med. V kuchynskom robote s nadstavcom metlička vymiešame smotanu na šľahanie a mascarpone. Roztopenú čokoládovú zmes vlejeme k zmesi v kuchynskom robote a rýchlo prešľaháme. Hotový krém preložíme do cukrárskeho vrecka so zúbkovanou špičkou.

Marcipán rozdelíme na rovnaké kúsky a vytvarujeme malé guľôčky.

Poleva

Vo vodnom kúpeli roztopíme horkú čokoládu, bielu čokoládu a maslo. Rozmiešame do hladka a prelejeme do menšej misky.

Skladanie dezertu

Na dno košíčku nanesieme malú vrstvu krému, na krém položíme a jemne pritlačíme marcipánovú guľôčku, navrstvíme väčšie množstvo krému tak, aby sme guľôčku zakryli a takto pripravené košíčky vložíme na cca 20 minút do mrazničky. Po vybratí košíčky namočíme do pripravenej čokoládovej zmesi, posypeme posýpkou a dozdobíme zlatým alebo medeným popraškom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať