Fit jogurtové nanuky s domácou malinovou granolou
Suroviny
Malinová granola
- 1 banán
- 30 g slnečnicového oleja Vita D´or
- 30 g medu
- ½ lyžičky mletej škorice Kania
- štipka soli Belbake
- 100 g celých ovsených vločiek Crown Field
- 20 g slnečnicových semienok Alesto
- 20 g nesolených tekvicových jadierok Alesto
- 50 g blanšírovaných mandľových plátkov Alesto
- 100 g malín (čerstvé alebo mrazené)
Ešte potrebujeme
- 400 g jogurtu gréckeho typu Pilos
- 80 g medu
- 200 g malín (čerstvé alebo mrazené)
- čerstvá mäta
Čas mrazenia: ideálne cez noc
Potrebujeme
metličku, hliníkovú tácku alebo plech vhodný na gril, gril s pokrievkou, pučidlo, formu na nanuky
POSTUP
Malinová granola
Ošúpaný banán vidličkou popučíme a zmiešame s olejom, medom, škoricou a štipkou soli. Potom zapracujeme aj ovsené vločky, slnečnicové semienka, tekvicové jadierka a mandľové plátky. Nakoniec opatrne vmiešame maliny. Zmes rovnomerne nanesieme na plech a za občasného premiešania grilujeme v zatvorenom grile približne 20 minút. Potom necháme dôkladne vychladnúť.
Tip: Čas potrebný na grilovanie je len orientačný. Vždy závisí od typu grilu. Granolu môžeme upiecť aj v rúre.
Nanuky
Jogurt zmiešame s polovicou medu a granolou. Zmesou naplníme nanukovú formu.
Tip: Plnenie si zjednodušíme použitím cukrárskeho vrecka.
Do každého nanuku zapichneme lyžicu alebo paličku a povrch zarovnáme. Nanuky mrazíme aspoň 4 hodiny, ideálne do druhého dňa.
Tip: Aby sa zamrznuté nanuky ľahšie vyberali, kastról napustíme horúcou vodou a na chvíľu doň vložíme nanukovú formu. Keď nanuky povolia, môžeme ich opatrne vytiahnuť.
Malinová omáčka
Pár malín si odložíme na ozdobu. Ostatné zmiešame so zvyšnou polovicou medu a popučíme.
Servírovanie
Nanuky položíme na servírovací tanier, prelejeme omáčkou, dozdobíme malinami a lístkami mäty.