0
2
Broskyňovo-ríbezľový tart

Broskyňovo-ríbezľový tart

1 h 0 m
8 porcií

Suroviny

Krehké cesto

  • 160 g hladkej múky Belbake
  • 40 g kryštálového cukru Belbake
  • ½ balíčka vanilínového cukru Belbake
  • 1 lyžica studenej vody
  • Štipka soli
  • 1 žĺtok
  • 100 g masla Pilos

 

Broskyňovo-ríbezľová plnka

  • 1 lyžica masla Pilos
  • 1 vetvička rozmarínu
  • 1 balíček vanilínového cukru Belbake
  • 3 broskyne
  • 100 g ríbezlí

 

Krém

  • 100 g bielej čokolády Fin Carré
  • Tuhá časť z kokosového mlieka Freshona (konzerva 400 ml)
  • 250 ml smotany na šľahanie 33 % Pilos

Čas chladenia: aspoň 5 hodín

Potrebujeme

formu na tart s priemerom cca 23 cm, potravinovú fóliu


POSTUP

Všetky suroviny na prípravu krehkého cesta spolu zmiešame. Pracujeme rýchlo, aby sa maslo úplne neroztopilo. Hotové cesto odložíme do chladničky na 20 minút.

Medzitým na panvici rozpustíme 1 polievkovú lyžicu masla, pridáme vanilínový cukor a rozmarín. Počkáme, kým sa cukor rozpustí a pridáme na drobno nakrájané broskyne a ríbezle. Restujeme 5 minút na miernom ohni.

Na pracovnú dosku položíme potravinovú fóliu a na ňu cesto, ktoré opäť prikryjeme potravinovou fóliou. Fólia zabráni rozpadaniu cesta, čím uľahčí vaľkanie. Cesto rozvaľkáme približne na rozmery kruhovej formy, v ktorej budeme cesto piecť. Vidličkou cesto poprepichujeme a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme pri 175 °C približne 20 minút. Upečené cesto necháme mierne vychladnúť.

Na krém zmiešame roztopenú bielu čokoládu s tuhou časťou kokosového mlieka (po otvorení konzervy kokosové mlieko nezmiešame, ale lyžicou vyberáme vrchnú, tuhú časť). Smotanu na šľahanie vymiešame na šľahačku a pomaly zapracujeme k čokoláde s kokosovým mliekom.

Na upečené krehké cesto rozotrieme broskyňovo-ríbezľovú vrstvu, ktorú prikryjeme  krémom. Odložíme do chladničky minimálne na 5 hodín.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info