Narodeninové kanapky
Suroviny
- 3 bagety
Paradajkovo-mozzarellové kanapky
- pesto Baresa
- 2 paradajky
- 200 g mozzarelly Pilos
- čerstvá bazalka
Syrové kanapky
- 200 g smotanovej nátierky Pilos
- 150 g syra niva Pilos
- 150 g syra brie Pilos
- 1 hrsť čiernych olív bez kôstok Baresa
Prosciutto kanapky
- 200 g prosciutta Dulano
- 1 žltá paprika
- 1 lahôdková cibuľka
Lososové kanapky
- 100 g údeného lososa
- ½ červenej cibule
- čerstvý kôpor alebo pažítka
Potrebujeme
podnos
Postup
Bagety nakrájame na kolieska.
Paradajkovo-mozzarellové kanapky
Na nakrájanú bagetu natrieme pesto, pridáme plátky paradajok a mozzarelly. Po povrchu ozdobíme lístkami bazalky.
Syrové kanapky
Bagetu natrieme smotanovou nátierkou. Pridáme na plátky nakrájané syry a natrhané olivy.
Prosciutto kanapky
Na kolieska bagiet natrieme smotanovú nátierku. Prosciutto rozpolíme, ozdobne preložíme vedľa seba a ozdobíme nakrájanou paprikou a kolieskami lahôdkovej cibuľky.
Lososové kanapky
Na bagety natrieme smotanovú nátierku. Na vrch uložíme plátky lososa, ozdobíme pásikmi nakrájanej červenej cibule a posypeme kôprom alebo pažítkou.