Nátierka s údeným lososom a sušenými paradajkami
- 1 multicereálny chlieb
- 200 g údeného lososa Ocean Sea
- 250 g smotanovej nátierky Fromello Pilos
- 50 g sušených paradajok v oleji Baresa
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 citrón
- 1 – 2 lahôdkové cibuľky
- 1 štipľavá paprička
- čerstvá feniklová alebo kôprová vňať
Postup
150 g údeného lososa nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme spolu so smotanovou nátierkou a sušenými paradajkami dohladka. Ochutíme soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.
Hotovú nátierku dáme na 2 hodiny do chladničky, waby sa všetky chute prepojili.
Multicereálny chlieb nakrájame na tenké krajce. Každý potrieme hrubšou vrstvou nátierky, ozdobíme lahôdkovou cibuľkou a štipľavou papričkou, ktoré sme nakrájali na julienne (tenké pásiky). Pridáme plátky lososa nakrájané na menšie kúsky.
Dozdobíme natrhanou feniklovou alebo kôprovou vňaťou.
MULTICEREÁLNY CHLIEB
Výborná chuť chrumkavej kôrky a mäkkej striedky plnej semiačok.