Raňajkové slané poháriky
Suroviny
- 12 krajcov toastového chleba
- repkový olej Vita D´or
- ½ žltej papriky
- ½ zelenej papriky
- 6 cherry paradajok
- 1 lyžička sušeného oregana Kania
- 1 lyžička soli Kania
- 2 strúčiky cesnaku
- 5 lyžíc bio kečupu Kania
- 6 plátkov schwarzwaldskej šunky Dulano Selection
- 100 g cheddaru Mature Valley Spire
Servírovanie
- čerstvý šalát (špenát/rukola)
Potrebujeme
valček, plech na muffiny, strúhadlo
POSTUP
Toasty rozvaľkáme na tenké placky. Odrežeme okraje a rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu prekrojíme pozdĺžne na dva pásiky a druhú prekrojíme po šírke na dva štvorce.
Plech na muffiny vymažeme olejom. Najskôr vystelieme boky otvorov a potom vložíme do stredu štvorcové dno. Toastové poháriky prstami utlačíme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 5 minút.
V miske zmiešame nakrájané papriky, paradajky, sušené oregano, soľ a pretlačený cesnak.
Predpečený pohárik potrieme kečupom, naplníme polovicou plátku šunky, lyžičkou paprikovo-paradajkovej zmesi a posypeme nastrúhaným cheddarom. Rovnakým spôsobom pripravíme všetky poháriky. Vložíme opäť do rúry a pečieme ďalších 10 minút, kým sa syr úplne roztopí.
Servírovanie
Podávame s nakrájaným čerstvým šalátom.