2
7
Focaccia s pečeným cesnakom

Focaccia s pečeným cesnakom

1 h 0 m
10 porcií

Suroviny

  • 500 g hladkej múky Belbake
  • 10 g sušeného droždia
  • soľ Kania
  • 450 ml vody
  • olivový olej Primadonna
  • 1 hlavička cesnaku
  • 8 cherry paradajok
  • 1 hrsť čerstvého rozmarínu

Potrebujeme

kuchynskú textilnú utierku, alobal, formu s rozmermi cca 15 × 22 cm

POSTUP

Múku, droždie a 2,5 lyžičky soli zmiešame. Prilejeme vodu a vypracujeme hladké cesto. Väčšiu misu vymažeme olejom a naplníme cestom. Prikryjeme utierkou a necháme v chladničke odpočívať 24 hodín.

Vrch z hlavičky cesnaku odrežeme. Položíme na alobal, polejeme lyžičkou oleja, osolíme a zabalíme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 40 minút. Potom necháme vychladnúť.

Formu na focacciu vymažeme olejom. Odstáte cesto rukami zospodu smerom nahor spracujeme tak, aby sa obalilo v oleji a mohli sme ho premiestniť do formy na focacciu. Prikryjeme ho utierkou a necháme kysnúť ďalšie 2 – 3 hodiny.

Z upečenej hlavičky vytlačíme strúčiky cesnaku, ktoré vidličkou zmiešame s dvomi lyžicami oleja a lyžičkou soli. Miešame, kým sa všetky ingrediencie spoja do jednej pasty.

Rúru vyhrejeme na 190 °C.

Vykysnuté cesto odkryjeme. Ruky si naolejujeme a končekmi prstov zaryjeme do cesta tak, aby sa v ňom vytvorili menšie aj väčšie vzduchové bublinky. Po ceste rovnomerne poukladáme cesnakovú pastu, na polovicu nakrájané cherry paradajky a čerstvý rozmarín.

Ihneď vložíme do rúry. Pečieme pri 180 °C cca 35 – 40 minút.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať