8
3
Nektárinková torta so zrkadlovou polevou

Nektárinková torta so zrkadlovou polevou

1 h 45 m
12 porcií

Korpus

  • 125 g masla Pilos
  • 230 g kryštálového cukru Castello
  • 2 celé vajíčka a 1 žĺtok
  • 70 g hladkej múky Castello
  • 100 g mletých mandlí Belbake
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli Castello
  • 125 ml mlieka Pilos

Pena

  • 600 g nektáriniek
  • 200 g kryštálového cukru Castello
  • 10 g plátkovej želatíny
  • 500 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Poleva

  • 150 g medu Confeira
  • 150 g kryštálového cukru Castello
  • 100 ml vody
  • 110 g sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
  • 14 g plátkovej želatíny
  • 160 g bielej čokolády Fin Carré
  • oranžové potravinárske farbivo

Na ozdobenie

  • 4 nektárinky
  • 80 g mascarpone Lovilio
  • 80 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 80 g práškového cukru Castello

Postup

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • tyčový mixér
  • sekací mixér
  • tortovú formu s priemerom 18 cm
  • papier na pečenie
  • tortovú formu s priemerom 20 cm

Korpus

Maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Po jednom pridávame vajíčka. Múku, mandle, prášok do pečiva a soľ zmiešame a striedavo s mliekom primiešame k maslovej zmesi. Cesto prelejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút. Upečený korpus necháme úplne vychladnúť.

Pena

Želatínu necháme napučať v studenej vode. Nektárinky rozmixujeme na pyré a spolu s cukrom dáme zohriať (zmes nesmie vrieť). Do horúcej zmesi pridáme želatínu a miešame, kým sa nerozpustí. Smotanu vyšľaháme do polotuha a potom ju zmiešame s vychladnutou nektárinkovou zmesou. Do stredu väčšej tortovej formy uložíme korpus a zalejeme ho pripravenou nektárinkovou penou. Dáme zamraziť na 24 hodín.

Poleva

Na druhý deň pripravíme polevu. Do kastróla dáme rozpustiť med, cukor, vodu a kondenzované mlieko. Želatínu necháme napučať v studenej vode. Napučanú želatínu pridáme k teplej, nie však horúcej zmesi a miešame, kým sa nerozpustí. Potom nalejeme na nasekanú čokoládu, necháme 1 minútu postáť a rozmiešame na hladkú lesklú polevu. Pridáme farbivo.

Zmrznutú tortu vyberieme z formy pomocou teplej utierky (prechádzame po okrajoch formy a torta sa uvoľní). Na ešte zmrznutú tortu nalejeme polevu. Tortu dozdobíme čerstvými nektárinkami a krémom z vyšľahanej smotany, mascarpone a práškového cukru.

Servírovanie

Tortu necháme v chladničke aspoň 5 hodín, aby sa rozmrazila a potom podávame.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    15. júl 2017, 00:09

    Veroniko, vaše recepty se mi moc líbí. Jen tak dál!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. júl 2017, 20:24

    Verím, že torta je dobrá, ale ten obsah cukru je odstrašujúci.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      13. júl 2017, 17:15

      Zo zaujmu - neovplyvni mnozstvo cukru konzistenciu cesta/peny? Ak chcem zredukovat mnozstvo radikalne - napr na polovicu - nemal by sa upravit aj pomer ostatnych surovin? Neviem, ci sa pri peceni daju pridavat suroviny len tak od oka podla lubovole.

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      13. júl 2017, 11:27

      Však množstvo cukru si viete zredukovať ako Vám vyhovuje .... až na zrkadlovú polevu, tam sa pomer musí presne dodržať, inak sa z nej nič nebude.... občas stačí trošku rozmýšľať a niečo si preštudovať a nie hneď frflať .... každý recept sa dá upraviť podľa vlastného gusta

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      12. júl 2017, 21:23

      Naozaj - skoro 1kg sladidiel (cukor, med, biela cokolada, kond. mlieko) v jednej torte. Fandim Veronike, ale ten cukor by mohla v receptoch redukovat.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. júl 2017, 15:10

    Musi sa to len zmrazit? Nestaci dat len do chladnicky? Dakujem za odpoveđ.

    Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      14. júl 2017, 15:54

      Dobrý den G., torta by mala byť zmrazená (aj vo vnútri), aby k nej poleva lepšie priľnula a nestiekla. S pozdravom Tím kuchynalidla.sk

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. júl 2017, 00:09

    Ani u nas ziaden odpad ❤️

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. júl 2017, 20:55

    Ani nam sa nic nezvysilo. Mala to premakane pomerane

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info