Kokosovo-čokoládový dezert
Korpus
- 4 vajíčka
- 4 lyžice práškového cukru Belbake
- 4 lyžice polohrubej múky Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 2 lyžice kakaa Belbake
Čokoládový krém
- 150 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
Kokosová zmes
- 3 lyžice strúhaného kokosu Belbake
- 3 – 4 lyžice vaječného likéru Alliance
Ganache
- 80 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 100 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
- 50 g zmäknutého masla Pilos
Na ozdobenie
- strúhaný kokos Belbake
Postup
POTREBUJEME
- šľahací mixér
- sitko
- plech na pečenie s rozmermi 25 x 30 cm
- papier na pečenie
- silikónovú formu na polgule (priemer 4 cm)
- cukrárske vrecko
- formičku na vykrajovanie (priemer 4 cm)
Korpus
Vajíčka s cukrom vymiešame mixérom do peny. Múku, kakao a prášok do pečiva preosejeme, dôkladne premiešame v miske a ručne vmiešame do vajíčkovej zmesi. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 20 minút pri 180 °C. Po dopečení necháme vychladnúť.
Čokoládový krém
Čokoládu rozpustíme nad parou a necháme vychladnúť. Medzitým vyšľaháme smotanu na tuhú šľahačku. Potom do šľahačky opatrne vmiešame vychladnutú roztopenú čokoládu.
Kokosová zmes
Kokos zmiešame spolu s vaječným likérom, kým sa prísady spoja.
Kopčeky
Formu naplníme do 2/3 krémom. Do stredu krému dáme 1 lyžičku kokosovej zmesi, prikryjeme krémom tak, aby kokos nebolo vidieť. Z vychladnutého korpusu vykrojíme kruh podľa veľkosti formy
a jemne pritlačíme, aby sa korpus prilepil ku krému. Dáme stuhnúť do mrazničky na 2 – 3 hodiny.
Servírovanie
Stuhnutý dezert opatrne vyberieme z formičiek a prelejeme vychladnutou polevou ganache. Spodnú časť obalíme v strúhanom kokose.
Tip: Viac o tom, ako pripraviť ganache, sa dozviete v sekcii Sladké rady.