1
16
Kokosovo-čokoládový dezert

Kokosovo-čokoládový dezert

1 h 0 m
12 porcií

Korpus

  • 4 vajíčka
  • 4 lyžice práškového cukru Castello
  • 4 lyžice polohrubej múky Castello
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 lyžice kakaa Castello

Čokoládový krém

  • 150 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Kokosová zmes

  • 3 lyžice strúhaného kokosu Belbake
  • 3 – 4 lyžice vaječného likéru Alliance

Ganache

  • 80 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 100 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 50 g zmäknutého masla Pilos

Na ozdobenie

  • strúhaný kokos Belbake

Postup

POTREBUJEME

  • šľahací mixér
  • sitko
  • plech na pečenie s rozmermi 25 x 30 cm
  • papier na pečenie
  • silikónovú formu na polgule (priemer 4 cm)
  • cukrárske vrecko
  • formičku na vykrajovanie (priemer 4 cm)

Korpus

Vajíčka s cukrom vymiešame mixérom do peny. Múku, kakao a prášok do pečiva preosejeme, dôkladne premiešame v miske a ručne vmiešame do vajíčkovej zmesi. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 20 minút pri 180 °C. Po dopečení necháme vychladnúť.

Čokoládový krém

Čokoládu rozpustíme nad parou a necháme vychladnúť. Medzitým vyšľaháme smotanu na tuhú šľahačku. Potom do šľahačky opatrne vmiešame vychladnutú roztopenú čokoládu.

Kokosová zmes

Kokos zmiešame spolu s vaječným likérom, kým sa prísady spoja.

Kopčeky

Formu naplníme do 2/3 krémom. Do stredu krému dáme 1 lyžičku kokosovej zmesi, prikryjeme krémom tak, aby kokos nebolo vidieť. Z vychladnutého korpusu vykrojíme kruh podľa veľkosti formy

a jemne pritlačíme, aby sa korpus prilepil ku krému. Dáme stuhnúť do mrazničky na 2 – 3 hodiny.

Servírovanie

Stuhnutý dezert opatrne vyberieme z formičiek a prelejeme vychladnutou polevou ganache. Spodnú časť obalíme v strúhanom kokose.

Tip: Viac o tom, ako pripraviť ganache, sa dozviete v sekcii Sladké rady.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    01. december 2016, 13:08

    Ja by som bola zvedavá, ako sa spodná časť týchto polguličiek obaľuje v kokose... keďže v ganache poleve bude vydieť prsty/vidličku/hocičo iné s čím to musím chytiť...

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať