Koláč z ovsených vločiek s bielou čokoládou
Cesto
- 200 g hladkej múky Belbake
- 140 g trstinového cukru Belbake
- 110 g mletých ovsených vločiek Crownfield
- 1/2 lyžičky soli Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 150 g masla Pilos
Náplň
- 100 g bielej čokolády Fin Carré
- 200 ml citrónovej šťavy
- kôra z 1 citróna
- 600 g sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
- 200 g malín
POSTUP
POTREBUJEME
- robot s nadstavcom lopatka
- formu na pečenie (20 x 20 cm)
- lis na citrusy
- strúhadlo na kôru
- metličku na šľahanie
Cesto
Suché ingrediencie na cesto premiešame. Pridáme k nim maslo nakrájané na kocky a v robote s nadstavcom lopatka vymiešame na mrveničku. 2/3 mrveničky rovnomerne utlačíme na dno formy. Na ňu nasypeme nadrobno nasekanú bielu čokoládu.
Tip: Namiesto ovsených vločiek môžeme použiť aj mix pšeničných, ovsených a ražných vločiek.
Náplň
Vo väčšej miske ručne metličkou zmiešame citrónovú šťavu a kôru so sladeným kondenzovaným mliekom. Krém nalejeme na čokoládu, uložíme naň maliny, ktoré môžeme jemne povtláčať a posypeme zvyšnou mrveničkou.
Pečieme pri 180 °C približne 25 minút. Koláč je upečený, keď má jemne zlatisté okraje. Necháme ho dôkladne vychladnúť vo forme. Potom ho vyrežeme z formy a nakrájame.