
Nepečené karamelové mini cheesecaky
Suroviny
Korpus
- 200 g karamelových sušienok Sondey
- 70 g masla Pilos
Krém
- 250 g mascarpone Milbona
- 400 g nátierky z čerstvého syra Pilos
- 200 g smotany na šľahanie Pilos
- 50 g práškového cukru Belbake
- 100 g bielej čokolády Fin Carré
Ešte budeme potrebovať
- karamelovú nátierku Specultius
- karamelové sušienky Sondey
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička, forma na muffiny, muffinové košíčky, miska, pohár, cukrárske vrecko bez špičky
POSTUP
Korpus
V miske zmiešame rozomleté sušienky s roztopeným maslom. Pripraveným korpusom naplníme muffinové košíčky uložená v muffinovej forme. Do každého košíčka pridáme 1 lyžicu korpusu a pomocou pohárika utlačíme. Takto pripravené korpusy odložíme do chladničky.
Krém
V kuchynskom robote s nadstavcom metlička vymiešame mascarpone, čerstvý syr, smotanu na šľahanie a práškový cukor. Následne zotrieme krém z okrajov misy , prilejeme roztopenú vlažnú bielu čokoládu a rýchlo zašľaháme. Pripravený krém ešte ručne premiešame, preložíme do cukrárskeho vrecka bez špičky, naplníme pripravené košíčky do ¾ a povrch uhladíme. Na pripravené mini cheesecaky nalejeme pomocou cukrárskeho vrecka bez špičky roztopenú karamelovú nátierku. Takto pripravené mini cheesecaky odložíme do chladničky ideálne do druhého dňa.
Servírovanie
Z mini cheesecakeov odstránime košíčky, do karamelovej polevy zapichneme na ozdobu ½ karamelovej sušienky a podávame.