Nepečený jablkový koláč s tvarohom
Suroviny
Sušienkový základ
- 250 g karamelových sušienok Sondey
- 100 g masla Pilos
Tvarohový krém
- 1000 g tučného tvarohu Pilos
- 70 g práškového cukru Belbake
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- 1 lyžica kukuričného škrobu
Karamelizované jablká
- 7 jabĺk
- 80 g masla Pilos
- 110 g trstinového cukru Belbake
- 2 lyžičky mletej škorice Kania
Ešte budeme potrebovať
- 100 g pekanových orechov Alesto
- 6 karamelových sušienok Sondey
Čas chladenia
ideálne do ďalšieho dňa
Potrebujeme
hlbšiu panvicu, mixér, vyšší plech na pečenie s rozmermi 30 x 22 cm
POSTUP
Karamelové sušienky rozmixované na piesok vysypeme do misky a zmiešame s roztopeným maslom. Sušienkový základ lyžicou utlačíme na dno plechu a odložíme nabok. Vo väčšej mise zmiešame tučný tvaroh s práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Jablká nakrájame na tenké plátky. Na panvici najskôr rozpustíme maslo s cukrom a so škoricou. Pridáme jablká, premiešame a dusíme cca 5 minút za občasného miešania. Nakoniec primiešame kukuričný škrob a ešte pár minút podusíme.
Na sušienkový základ rozotrieme polovicu krému, na krém uložíme polovicu jabĺk, opäť nanesieme druhú polovicu krému a nakoniec prikryjeme zvyšnými jablkami. Vrch posypeme rozdrvenými pekanovými orechmi a kúskami karamelových sušienok. Takto pripravený koláč necháme stuhnúť ideálne cez noc v chladničke.