Americká bublanina
Cesto
- 2 vajíčka
- 100 ml javorového sirupu McEnnedy
- 150 ml rastlinného oleja Promienna
- 300 ml mlieka Pilos
- 300 g polohrubej múky Belbake
- 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 100 g strúhaného kokosu
- 250 g drobného ovocia (napr. ríbezle, maliny, čučoriedky)
Poleva
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 200 g marshmallows McEnnedy
Na ozdobenie
- 250 g čerstvých malín a čučoriedok
Potrebujeme
- šľahací mixér
- metličku
- plech s rozmermi 22 x 32 cm
Cesto
Žĺtky vyšľaháme mixérom do peny. Potom postupne prilejeme javorový sirup a za stáleho miešania pri nízkych otáčkach prilejeme aj olej a mlieko. Ručne primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Metličkou primiešame aj strúhaný kokos. Zľahka po častiach vmiešame tuhý sneh z bielkov. Na záver do cesta opatrne vmiešame čerstvé drobné ovocie. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vymastený olejom. Pečieme v predhriatej rúre približne 35 minút pri 180 °C.
Poleva
V horúcej smotane necháme za občasného miešania rozpustiť marshmallows. Keď sú marshmallows do polovice rozpustené, dáme ich na sporák na mierny plameň, aby sa rozpustili úplne.
„Americká“ bublanina
Na vychladnutý koláč nalejeme mierne vychladnutú polevu a dozdobíme čerstvým ovocím.