11
7
Americká bublanina

Americká bublanina

1 h 0 m
16 porcií

Cesto

  • 2 vajíčka
  • 100 ml javorového sirupu McEnnedy
  • 150 ml rastlinného oleja Promienna
  • 300 ml mlieka Pilos
  • 300 g polohrubej múky Castello
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 250 g drobného ovocia (napr. ríbezle, maliny, čučoriedky)

Poleva

  • 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 200 g marshmallows McEnnedy

Na ozdobenie

  • 250 g čerstvých malín a čučoriedok

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • metličku
  • plech s rozmermi 22 x 32 cm

Cesto

Žĺtky vyšľaháme mixérom do peny. Potom postupne prilejeme javorový sirup a za stáleho miešania pri nízkych otáčkach prilejeme aj olej a mlieko. Ručne primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Metličkou primiešame aj strúhaný kokos. Zľahka po častiach vmiešame tuhý sneh z bielkov. Na záver do cesta opatrne vmiešame čerstvé drobné ovocie. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vymastený olejom. Pečieme v predhriatej rúre približne 35 minút pri 180 °C.

Poleva

V horúcej smotane necháme za občasného miešania rozpustiť marshmallows. Keď sú marshmallows do polovice rozpustené, dáme ich na sporák na mierny plameň, aby sa rozpustili úplne.

„Americká“ bublanina

Na vychladnutý koláč nalejeme mierne vychladnutú polevu a dozdobíme čerstvým ovocím.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    16. január 2022, 10:09

    dobrý den. Velice chutná a svěží buchta.

    Odpovedať
  • kuchynalidla.sk
    08. október 2015, 11:46

    Dobrý deň Vladimíra, smotanu pred zohrievaním nešľahajte. Veľa úspechov pri pečení praje Tím kuchynalidla.sk

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    08. október 2015, 10:13

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať pri poleve keď ju dám do hrnca a zohrievam tú smotanu a k tomu pridám marshmalow tam nemusí byť tá šlahačka rozšlahaná? vopred ďakujem

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      06. december 2021, 22:35

      1

      Odpovedať
  • kuchynalidla.sk
    08. júl 2015, 14:38

    Dobrý deň Mária, poleva sa trochu ťahá, ale ak máte dobrý ostrý nôž, tak ju krásne prerežete. S pozdravom Tím kuchynalidla.sk

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    01. júl 2015, 13:31

    škoda, že ste neukázali, ako sa to teda naťahuje, tá poleva... a či sa pri krájaní nelepí na nôž... ďakujem.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať