Zmrzlinové brownies
- 150 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
- 100 g kryštálového cukru Belbake
- 120 g zmäknutého masla
- 2 vajíčka
- 2 lyžice hladkej múky Belbake
- 80 g čerstvých malín
- 1 l vanilkovej zmrzliny Ballino
Poleva
- 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 1 lyžica masla
- 80 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
- 45 g čerstvých malín na ozdobenie
Potrebujeme
- metličku na šľahanie
- tortovú formu s priemerom 17 cm
Brownies
Čokoládu s kryštálovým cukrom a maslom roztopíme v miske vo vodnom kúpeli. Do vychladnutej zmesi po jednom ručne vmiešame vajíčka. Po lyžiciach primiešame aj hladkú múku. Na záver opatrne vmiešame celé maliny. Čokoládovú zmes vylejeme do tortovej formy vytretej maslom a vysypanej múkou. Pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 35 – 40 minút.
Poleva
V hrnci necháme rozpustiť smotanu, maslo a čokoládu.
Zmrzlinové brownies
Po vytiahnutí z rúry necháme brownies úplne vychladnúť. Zmrzlinu necháme trochu zmäknúť a navrstvíme ju na vychladnuté brownies. Tortu dáme stuhnúť do mrazničky minimálne na 4 hodiny.
Servírovanie
Mierne vychladnutú polevu nalejeme na stuhnutú tortu a dozdobíme čerstvými malinami.