21
2
Orechové tortičky s flambovanými banánmi

Orechové tortičky s flambovanými banánmi

40 min
12 porcií

Tortičky

  • 250 g masla Pilos
  • 180 g práškového cukru Castello
  • 240 g mletých vlašských orechov Alesto
  • 4 bielky
  • 1 lyžička soli Castello
  • 1 banán

Karamelová omáčka

  • 100 g trstinového cukru Belbake
  • 160 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 60 g medu Confeira
  • 50 g masla Pilos
  • 1 lyžička soli Castello

Karamelizované banány

  • 6 banánov
  • 30 g masla Pilos
  • 50 g práškového cukru Castello

Ešte budeme potrebovať

  • 250 g vanilkovej zmrzliny Gelatelli

POSTUP

POTREBUJEME

  • metličku na šľahanie
  • plech na muffiny
  • košíčky na muffiny
  • grilovaciu panvicu

Tortičky

Maslo zohrievame v kastróle. Keď začne peniť a hnednúť, odstavíme ho a necháme vychladnúť. Takto pripravené maslo sa nazýva beurre noisette [boeя nwazεt]. Má intenzívnu orieškovú vôňu a chuť a zabezpečí šťavnatosť tortičiek. Vo väčšej miske metličkou zmiešame cukor, orechy, bielky a soľ.

Postupne po častiach prilejeme vychladnuté maslo. Na záver primiešame roztlačený banán.

Plech na muffiny vystelieme košíčkami a naplníme cestom. Košíčky môžeme naplniť takmer až po okraj. Pečieme pri teplote 200 °C asi 15 - 20 minút.

Karamelová omáčka

Do väčšieho hrnca nasypeme trstinový cukor, zalejeme ho smotanou, pridáme med, maslo a soľ. Varíme asi 3 - 4 minúty, kým sa zmes spojí a získa karamelovú farbu. Potom prelejeme do misky.

Omáčku podávame teplú.

Karamelizované banány

Banány ošúpeme, pozdĺžne rozrežeme a na rozohriatom masle ich opečieme z oboch strán.

Na záver banány zasypeme práškovým cukrom a necháme skaramelizovať.

Servírovanie

Upečené tortičky vyberieme z formy a ešte teplé ich podávame s kopčekom zmrzliny, karamelizovanými banánmi a preliate karamelovou omáčkou.

Tip: Ak chceme chute zvýrazniť, pred servírovaním zalejeme banány lyžicou alkoholu a zapálime - flambujeme.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • Helena
    22. júl 2017, 12:32

    Wau... tie banány radšej vynechám, aby som nepodpálila kuchyňu

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. marec 2017, 15:38

    Je to fantastické

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      06. apríl 2017, 17:14

      Skusili ste upiecť? Je to veľmi veľmi mastné a nie šťavnaté ako sľubovala slečna

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. marec 2017, 09:52

    Podla mojho nazoru, pozitivne je ze sa mi recept velmi paci kedze milujem karamel, rada si robim skaramelizovane banany a rada vypekam muffiny a zmrzlina nikdy nic nepokazi na takomto recepte takze urcite vyskusam :) ale na druhej strane to servirovanie nevyzera najlepsie a co sa tyka samotnej novej cukrarky jej prezentovanie nie je najlepsie ale ved kto rad prezentuje ja urcite nie je to pre mna stres takze ju dokazem pochopit a ide hlavne o recepty takze budem urcite sledovat ako doteraz a vzdy sa da si len recept precitat v letaku a netreba ani video ;) casom si na nu zvykneme a dufam len ze recepty budu super!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    08. marec 2017, 16:37

    Podla mna to bol super recept s viacerymi kreativnymi momentami a tiez sa pripajam ku komentaru vyssie ze konecne niekto zdoraznuje dolezitost osolit sladke jedlo. Pecie uplne podla mojho vkusu :) jedine servirovanie sa mi nepacilo ta omacka vobec nebola fotogenicka.. Komentujuci su velmi mili ked si vsimli rackovanie akoby to bolo nieco co je jednoduche odstranit, ocenujem odvahu postavit sa s tym pred kameru, kazdy sme iny a netreba sa za rozdiely hanbit, je to jej jedinecnost, no a co, myslim ze to neznizilo zrozumitelnost. Predoslu pekarku som velmi nesledovala ale mne sa tato nova paci, nech sa dari :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    07. marec 2017, 20:47

    Dobrý deň, recept vyzerá byť chutný. Rada ho niekedy vyskúšam. Mám iba 12 rokov, no dovolím si tvrdiť, že na počúvanie 'račkovania' sa dá ešte celkom zvyknúť (aj keď, predsa by bola príjemnejšia reč bez vady), ale neustále používanie slova 'krásny' mi už trochu vadí, pretože existuje veľa vhodných prídavných mien vystihujúce toto slovo. V minúte ho slečna Veronika použila minimálne 5-krát. Na druhej strane však chápem, je to niečo nové, cukrárka sa asi doteraz pozerala na hrnce a zrazu musí upriamiť svoj pohľad na kameru... Prajem jej veľa šťastia a chutných receptov!

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      07. marec 2017, 23:43

      Pridávam sa k tomuto postrehu, aj mne počas pozerania veľmi vadí neustále opakovanie slova "krásny", a ani to račkovanie jej nepridáva na pozerateľnosti. Čo sa týka receptu, tak bol veľmi slabý, obyčajná zdravšia verzia muffina, na prvýkrát nič extra. Veľmi ma prekvapila intenzita solenia, a tiež ten jej spôsob ako to dvakrát po sebe rovnakými slovami zdôraznila. Zatiaľ nie som ohúrená a pravidelne sledujem FB stránku Adriany Polákovej. Je zrejme, že je to známa niekoho z vedenia ale má čo robiť, aby ľudí presvedčila že si ten rozprávkový plat z Lidl-u zaslúži.

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info