Svieže smotanové poháre s mangovým pyré
Suroviny
Základ
- 500 ml smotany na šľahanie 40 % Pilos
- 2 balíčky vanilínového cukru Belbake
- 1 lyžica javorového sirupu Maribel
- 100 ml vody
- 4 plátky želatíny
- 10 maslových sušienok Sondey
Mangové pyré
- 1 zrelé mango
- 100 ml vínneho koktejlu Hugo Allini
- 2 lyžice javorového sirupu Maribel
Na ozdobenie
- ½ granátového jablka
Čas chladenia: 4 hodiny
Potrebujeme
panvicu alebo menší hrniec, ponorný mixér
POSTUP
Smotanu na šľahanie, cukor a javorový sirup zahrievame, kým sa cukor nerozpustí (ale neprivedieme k varu).
Plátky želatíny namočíme do vody a necháme približne 10 minút odstáť.
Želatínu vyžmýkame a pomaly zamiešame k teplej smotane s cukrom. Miešame, kým sa želatína úplne nerozpustí.
Na dno každého pohára dáme 2 lyžice rozdrvených maslových sušienok, ktoré zalejeme smotanovou zmesou. Odložíme do chladničky na 4 hodiny.
Medzitým si pripravíme mangové pyré. Zrelé a očistené mango, Hugo Frizzante a javorový sirup spolu rozmixujeme ponorným mixérom.
Na stuhnutý smotanový krém so sušienkami navrstvíme mangové pyré, ktoré dozdobíme granátovým jablkom.