Hrnčekový koláč
Suroviny
- 1 hrnček = 250 ml
 - ¾ hrnčeka trstinového cukru Belbake
 - 2 vajcia
 - 2 ½ hrnčeka hladkej múky Belbake
 - 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva Belbake
 - 2 lyžice kakaa Belbake
 - 1 balíček vanilínového cukru Belbake
 - 1 lyžička mletej škorice Kania
 - 1 lyžička sódy bikarbóny
 - štipka soli Kania
 - 1 hrnček plnotučného mlieka Pilos
 - ½ hrnčeka slnečnicového oleja Vita D‘or
 - 2 hrnčeky strúhaných jabĺk (2 jablká)
 - ⅓ hrnčeka sušených datlí Alesto
 
Ešte budeme potrebovať
- maslo Pilos (na vymastenie plechu)
 - hladká múka Belbake (na vysypanie plechu)
 - ½ hrnčeka jahodového džemu Maribel
 - 200 g horkej čokolády Fin Carré
 - 1 ½ lyžice slnečnicového oleja Vita D‘or
 
Potrebujeme
Plech na pečenie s rozmermi 35 x 25 cm.
	
	
POSTUP
Trstinový cukor s vajcami vyšľaháme do peny. Pridáme hladkú múku, kypriaci prášok, kakao, vanilínový cukor, škoricu, sódu bikarbónu, soľ, mlieko a olej. Miešame, kým vznikne hladké
cesto. Pridáme nastrúhané jablká a na menšie kúsky nakrájané datle. Premiešame.
Plech vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C cca 25 – 30 minút.
Po upečení koláč potrieme džemom. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, zmiešame s olejom a rovnomerne nanesieme na koláč. Po stuhnutí koláč nakrájame na rezy a podávame.
                





 Beautifood