0
2
Hrnčekový koláč

Hrnčekový koláč

45 min
20 porcií

Suroviny

  • 1 hrnček = 250 ml
  • ¾ hrnčeka trstinového cukru Belbake
  • 2 vajcia
  • 2 ½ hrnčeka hladkej múky Belbake
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • 2 lyžice kakaa Belbake
  • 1 balíček vanilínového cukru Belbake
  • 1 lyžička mletej škorice Kania
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • štipka soli Kania
  • 1 hrnček plnotučného mlieka Pilos
  • ½ hrnčeka slnečnicového oleja Vita D‘or
  • 2 hrnčeky strúhaných jabĺk (2 jablká)
  • ⅓ hrnčeka sušených datlí Alesto

Ešte budeme potrebovať

  • maslo Pilos (na vymastenie plechu)
  • hladká múka Belbake (na vysypanie plechu)
  • ½ hrnčeka jahodového džemu Maribel
  • 200 g horkej čokolády Fin Carré
  • 1 ½ lyžice slnečnicového oleja Vita D‘or

Potrebujeme

Plech na pečenie s rozmermi 35 x 25 cm. 

POSTUP

Trstinový cukor s vajcami vyšľaháme do peny. Pridáme hladkú múku, kypriaci prášok, kakao, vanilínový cukor, škoricu, sódu bikarbónu, soľ, mlieko a olej. Miešame, kým vznikne hladké

cesto. Pridáme nastrúhané jablká a na menšie kúsky nakrájané datle. Premiešame.

Plech vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C cca 25 – 30 minút.

Po upečení koláč potrieme džemom. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, zmiešame s olejom a rovnomerne nanesieme na koláč. Po stuhnutí koláč nakrájame na rezy a podávame.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať