Tvarohový nákyp so pšenom a s malinami
Suroviny
Nákyp
- 140 g pšena Campo Largo
- 300 ml mandľového nápoja Vemondo
- 80 g trstinového cukru Belbake
- 2 vajcia
- 250 g jemného polotučného tvarohu Pilos
- 200 g mrazených malín
Krém
- 250 g mascarpone Milbona
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
- 50 ml javorového sirupu Maribel
Na ozdobu
- 80 g plátkov mandlí Belbake
- 200 g malín
Potrebujeme
metličku, panvičky
POSTUP
Pšeno premyjeme vo vode a varíme v mandľovom nápoji domäkka približne 15 minút. Cukor s vajcami vyšľaháme. V miske zmiešame vychladnuté pšeno s tvarohom, vyšľahanými vajcami a mrazenými malinami. Zmes prenesieme do panvičiek a pečieme v grile alebo v rúre vyhriatej na 200 °C približne 20 minút.
Krém
Mascarpone, smotanu na šľahanie a javorový sirup vymiešame v miske.
Mandľové lupienky opražíme na panvici.
Servírovanie
Panvičku ozdobíme krémom, mandľami a malinami.