Jahodovo-rebarborový koláč
Suroviny
Korpus
- 150 g hladkej múky Belbake
- 70 g práškového cukru Belbake
- 70 g mletých mandlí Belbake
- štipka soli Kania
- 140 g masla Pilos
- 2 žĺtky
Náplň
- 120 g masla Pilos
- 80 g trstinového cukru Belbake
- 2 vajcia
- 110 g mletých mandlí Belbake
- 20 g hladkej múky Belbake
- 20 g Zlatého klasu
Ešte budeme potrebovať
- 7 stoniek rebarbory
- 250 g jahôd
- 30 g trstinového cukru Belbake
- šťava z ½ citróna
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom lopatka, valček, sklenenú formu na tart s výškou 2 cm a priemerom 26,5 cm
POSTUP
Korpus
Sypké suroviny zmiešame v robote s nadstavcom metlička. Pridáme žĺtky a premiešame do spojenia. Hotové cesto necháme odpočinúť v chladničke. Cesto rozvaľkáme, preložíme do formy, utlačíme, prebytočné okraje zrežeme a dno poprepichujeme vidličkou.
Náplň
Maslo vyšľaháme s trstinovým cukrom do peny. Prisypeme múku, Zlatý klas, mleté mandle a premiešame. Na cesto nanesieme náplň. Na náplň rozložíme očistenú a na kúsky nakrájanú rebarboru a jahody. Posypeme cukrom a pokvapkáme šťavou z citróna. Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 30 minút. Po upečení ho necháme úplne vychladnúť.