1
0
Grécka Bougatsa

Grécka Bougatsa

1 h 30 m
12 porcií

Suroviny

  • 4 lístkové cestá Chef Select
  • 120 g masla Pilos
  • 4 vajcia
  • 100 g kryštálového cukru Belbake
  • 20 g Zlatého stebla Belbake
  • 40 g pšeničnej krupice Belbake
  • 600 ml mlieka Pilos
  • 40 g trstinového cukru Belbake

Potrebujeme

plech s rozmermi 24,5 cm x 7 cm x 4 cm


Postup

Prvé lístkové cesto preložíme do formy, pritlačíme ku okrajom a okraje zrežeme. Potrieme ho roztopeným maslom. Ďalšie lístkové cesto potrieme maslom a poskladáme ho do tvaru vejára. Vložíme do plechu. Rovnakým spôsobom spracujeme aj zvyšné 2 cestá. Maslom potrieme aj povrch cesta a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 – 30 minút dozlatista. Po upečení necháme vychladnúť. Vajcia s cukrom a Zlatým steblom vyšľaháme. Prisypeme krupicu a premiešame. Na záver prilejeme mlieko, opäť premiešame a zálievku nalejeme na cesto. Aby sa zálievka lepšie vpila, povrch poprepichujeme vidličkou. Opäť pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 – 30 minút. Po upečení necháme mierne vychladnúť a nakrájame na porcie.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    22. január 2025, 11:25

    Prosím, v rozmere plechu máte chybu. Môžete to opraviť? Ďakujem

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať