Grécka Bougatsa
Suroviny
- 4 lístkové cestá Chef Select
- 120 g masla Pilos
- 4 vajcia
- 100 g kryštálového cukru Belbake
- 20 g Zlatého stebla Belbake
- 40 g pšeničnej krupice Belbake
- 600 ml mlieka Pilos
- 40 g trstinového cukru Belbake
Potrebujeme
plech s rozmermi 24,5 cm x 7 cm x 4 cm
Postup
Prvé lístkové cesto preložíme do formy, pritlačíme ku okrajom a okraje zrežeme. Potrieme ho roztopeným maslom. Ďalšie lístkové cesto potrieme maslom a poskladáme ho do tvaru vejára. Vložíme do plechu. Rovnakým spôsobom spracujeme aj zvyšné 2 cestá. Maslom potrieme aj povrch cesta a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 – 30 minút dozlatista. Po upečení necháme vychladnúť. Vajcia s cukrom a Zlatým steblom vyšľaháme. Prisypeme krupicu a premiešame. Na záver prilejeme mlieko, opäť premiešame a zálievku nalejeme na cesto. Aby sa zálievka lepšie vpila, povrch poprepichujeme vidličkou. Opäť pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 – 30 minút. Po upečení necháme mierne vychladnúť a nakrájame na porcie.