0
4
Hovädzí burger so sušenou šunkou v kysnutej žemli

Hovädzí burger so sušenou šunkou v kysnutej žemli

2 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 4 hovädzie burgre s korením
  • keramický mlynček s čiernym korením Kania
  • keramický mlynček s morskou soľou Kania
  • 8 plátkov sušenej šunky vzduchom údenej za studena
  • 4 červené cibule
  • 1 hrsť čerstvej bazalky
  • 8 plátkov cheddar Mature Valley Spire
  • 4 lyžice majonézy premium Kania
  • 4 lyžice čili pasty
  • 2 hrste baby špenátu


Žemle: (4 porcie)

  • 4,3 g čerstvého droždia
  • 75 g vody
  • 21 g celozrnnej múky
  • 85 g hladkej múky Belbake
  • 3 g soli Kania
  • 2 g krupicového cukru
  • 12 g masla
  • 8 g parmezánu Parmiggiano Reggiano Lovilio
  • 1 vajce na potretie
  • hladká múka Belbake na posypanie
  • vločková soľ na posypanie


Nálev

  • 0,3 l vody
  • 13 g sódy bikarbóny

Potrebujeme

  • gril, 4 špajdle, kuchynský robot s nadstavcom hák

POSTUP

Pripravené mäso do hamburgerov potrieme olejom a položíme na rozpálený rošt grilu.

V liatinovej panvici na grile opečieme dochrumkava plátky sušenej šunky. Pridáme k nim kolieska červenej cibule, ktorú necháme skaramelizovať.

Mäso približne po 3 minútach otočíme a opekáme ďalšie 2 minúty. Následne uložíme na mäso listy bazalky a plátok syra. Gril zatvoríme a necháme asi 1 minútu zapiecť.

Kysnutú žemľu prekrojíme na polovicu a opatrne opečieme v grile.

Tip: Kysnutú žemľu môžeme nahradiť aj klasickou.

Žemle

Droždie rozmiešame s vlažnou vodou. Pridáme obe múky, soľ, cukor, maslo, nastrúhaný syr a vypracujeme hladké cesto pomocou kuchynského robota s nadstavcom hák.

Necháme na teplom mieste prikryté utierkou kysnúť približne 1 hodinu, kým sa cesto zdvojnásobí.

Nakysnuté cesto spracujeme na pomúčenej pracovnej ploche a rozdelíme na štyri časti, z ktorých vytvarujeme bochníky. Necháme opäť nakysnúť pod utierkou na teplom mieste, kým sa cesto opäť zdvojnásobí.

Vodu privedieme k varu, primiešame do nej jedlú sódu a bochníky do nej vložíme.

Varíme asi 1 minútu, otočíme a opäť varíme minútu. Vyberieme na tanier a necháme odkvapkať. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, po povrchu narežeme ostrým nožom do tvaru kríža a posypeme morskou soľou. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C asi 15 minút na programe horkovzduch.

Majonézu zmiešame s čili pastou a potrieme ňou polky žemieľ. Následne navrstvíme listami mladého špenátu, pridáme mäso s bazalkou a syrom, 2 plátky zapečenej chrumkavej šunky a ľahko skaramelizovanú cibuľku. Na záver prikryjeme druhou časťou žemle, do ktorej zapichneme špajdľu a servírujeme.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať