Pavlova s granátovým jablkom a pomarančom
Suroviny
Pavlova
- 5 bielkov
- 250 g kryštálového cukru Belbake
- 1,5 lyžice citrónovej šťavy
- 1 lyžica Zlatého klasu
Servírovanie
- 500 ml smotany na šľahanie Deluxe Pilos (40 %)
- 2 vanilínové cukry Belbake
- 1 granátové jablko
- 5 červených pomarančov
Potrebujeme
stredne veľký plech na pečenie, papier na pečenie, mixér
POSTUP
Pavlova
V mixéri šľaháme bielky. Keď sa začne tvoriť pena, postupne za stáleho šľahania prisypávame cukor. Šľaháme dovtedy, kým vznikne lesklá a hladká biela pena. Pridáme citrónovú šťavu, Zlatý klas a zľahka premiešame. Na plech vystlaný papierom na pečenie úhľadne nanesieme bielkovú penu do tvaru kruhu.
Sušíme v rúre vyhriatej na 140 °C približne 60 – 70 minút. Hotový bielkový korpus necháme vychladnúť v rúre pri pootvorených dvierkach.
Servírovanie
Smotanu vyšľaháme spolu s cukrom do peny. Tesne pred servírovaním, aby korpus nezvlhol, ju nanesieme na vychladnutý korpus. Dozdobíme jadierkami granátového jablka a kúskami červeného pomaranča.