2
35
Pirohy plnené slivkovým lekvárom

Pirohy plnené slivkovým lekvárom

1 h 0 m
10 porcií
  • 500 g zemiakov
  • 10 g Zlatého klasu
  • štipka soli Belbake
  • 2 vajíčka
  • 300 g polohrubej múky Belbake
  • 300 g slivkového lekváru Sympathica
  • 100 g roztopeného masla Pilos
  • 50 g mletého maku Belbake
  • 30 g práškového cukru Belbake

 

POSTUP

POTREBUJEME

  • strúhadlo
  • valček
  • formu na pirohy
  • sitko

Prípravu cesta začneme deň vopred. Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť najprv pri izbovej teplote a potom v chladničke. Na druhý deň zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno. Pridáme Zlatý klas, štipku soli a vajíčka. Približne 200 g múky postupne zapracujeme do cesta.

S cestom pracujeme rýchlo, keď príliš dlho stojí, zemiaky začnú púšťať vodu. Zvyšnou múkou posypeme pracovnú dosku a zapracujeme ju do cesta. Množstvo múky závisí od typu zemiakov. Cesto je lepšie, keď je v ňom menej múky. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 2 mm a vykrajujeme z neho pomocou formy kolieska. Každý naplníme 1 lyžičkou lekváru. Okraje cesta navlhčíme a formu uzavrieme.

Ak nemáme formu na pirohy, kolieska s navlhčenými okrajmi preložíme na polovicu a dôkladne uzavrieme najprv prstami a potom vidličkou. Pirohy varíme vo vriacej osolenej vode približne 8 minút.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme porciu pirohov, polejeme roztopeným maslom, posypeme mletým makom a práškovým cukrom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať