0
4
Pečená kačka s pomarančovou omáčkou

Pečená kačka s pomarančovou omáčkou

2 h 20 m
4 porcie
  • 1 celá kačica
  • 1 cibuľa
  • 4 lyžice masla Pilos
  • 1 malá svetlá bagetka
  • 2 vajcia
  • 100 g perníkov s cukrovou polevou
  • 50 ml mlieka Pilos
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • celá rasca Kania (podľa chuti)
  • 500 ml vody
  • 50 g kryštálového cukru Castello
  • 250 ml čerstvej pomarančovej šťavy
  • 200 ml portského vína Tawny Armilar
  • 500 ml silného kačacieho vývaru
  • kôra z 1 pomaranča

Postup

Potrebujeme

  • zapekacia misa s pokrievkou
  • alobal
  • škrabka na citrusovú kôru

 

Najskôr pripravíme plnku. Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na rozohriatej panvici na 2 lyžiciach masla. Bagetu nakrájame na malé kocky, pridáme k nej vajcia, perníky nakrájané na menšie kúsky a orestovanú cibuľu. Dôkladne premiešame. Prilejeme mlieko a ochutíme soľou, korením a nasekanou petržlenovou vňaťou. Premiešame a necháme odstáť.

Kačicu vykostíme, zvnútra osolíme a naplníme plnkou. Celú kačku zabalíme a otočíme. Získame tvar kačky, aký sme mali pred vykostením. Aby sa nerozpadla, obalíme ju prúžkom alobalu a dáme opatrne do zapekacej misy. Ochutíme soľou, korením a rascou. Kačku podlejeme vodou a prikryjeme pokrievkou. Pečieme ju vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 1,5 hodiny, potom odstránime alobal, zvýšime teplotu na 200 °C dopekáme ešte približne 30 minút.

Medzitým pripravíme omáčku. Do rozohriateho hrnca nasypeme cukor, ktorý necháme skaramelizovať. Potom k nemu prilejeme pomarančovú šťavu, portské víno a necháme prejsť varom. Prilejeme kačací vývar a tekutinu v hrnci zredukujeme na polovicu pôvodného množstva. Omáčku nakoniec zjemníme 2 lyžicami studeného masla.

Kôru z pomaranča (iba farebnú časť) očistíme pomocou škrabky na citrusovú kôru. Rezančeky kôry oblanšírujeme vo vriacej vode a scedíme. Na dno nádoby na omáčku vložíme oblanšírovanú pomarančovú kôru a prilejeme pripravenú omáčku. Upečenú kačku naservírujeme na tanier, prelejeme omáčkou a môžeme podávať.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info